Start  
  Anmälan  
  Inbjudan  
  Sprintmästarn  
  Tidsprogram / Timetable  
  Startlista / Start list  
  PM / Memo  
  Funktionärsinformation  
  Resultat / results  
  Nyhetsarkiv  
  Webb-TV sändning  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Häcktalanger visar upp sig på Åby!

130801 FC deltävling 2

Efter Sanna Kallurs långvariga skadebekymmer har det varit lite tunt i svensk kvinnlig häcklöpning. Men i sommar har det dykt upp flera spännande namn som talar för en ljusnande framtid.

Främst handlar det om MAI:s 17-åring Adriana Janic som tog en finfin femteplats på 100m häck vid Ungdoms-VM i somras. Hon slog sitt gamla personrekord med en smärre evighet och var med 13.33 futtiga fyra hundradelar från bronsmedaljen. Som 17-åring tävlar hon normalt på 76 cm höga häckar, men på lördag handlar det om seniorhöjder, det vill säga 84 cm. Hon gjorde sitt första lopp på "höga häckarna" vid Folksam GP i Karlstad och med tanke på väderleken som bjöds där så kan hennes 14.16 säkert pressas avsevärt.

En annan lovande tjej är 19-åriga Elise Malmberg som gick till semi på häck vid Junior-EM och presterade 13.83. Dessutom gick hon till final i längd med storfina 6.22m.Det skall bli intressant att se vad dessa bägge framtidshopp presterar i seniorkonkurrens.

Premiär på seniorhäckarna (107 cm) blir det också för Adriana Janics klubbkamrat i MAI, Charles Mitala. Detta är en grabb som dominerat ungdomsklasserna fullständigt i flera år med sin glimrande teknik. Det är inte alltid lätt att hantera de höga häckarna i början men den här välväxte ynglingen har alla förutsättningar att göra en smidig övergång. Bland motståndarna finner vi Eskilstuna Amir Shaker med ett nysatt personrekord på fina 13.80 sedan Windsprint i Sundsvall.

 
 Årets tävlingar 

16 juni - Uppsala
3 augusti - Mölndal
18 augusti - Umeå