Hem  
  Grenprogram  
  Inbjudan  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM  
  Program/heatindelning  
  Resultat  
  Webbsändning  
  Nyhetsarkiv  
  RTB 2010 på Facebook  
  In English  
  Webbsändningen  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Svenska friidrottseliten till Sävedalen

100602 Folksam Challenge 1

Söndagen den 6 juni kommer svenska friidrottseliten till Vallhamra IP i Partille. Då arrangerar Sävedalens AIK elittävlingen Road To Barcelona 2010, som är en tävling i Folksam Challenge-serien.

Elittävlingen pågår på söndagseftermiddagen och avslutar de stora ungdomstävlingar, Sävedalsspelen, som pågått under hela lördagen och söndagen.


Lena Berntsson, en av flera duktiga friidrottare som är anmälda till tävlingen

Förbundskaptenen Stefan Olsson kommer att vara på plats för att studera de aktiva inför uttagningen det svenska laget som ska tävla i Lag-EM i Budapest den 19-20 juni.

- Det är väldigt bra att kunna samla Sveriges bästa på det här sättet, säger Stefan Olsson. Det är tidigt på säsongen och detta är en av de första möjligheterna för den svenska eliten att kunna möta varandra.
- Jag kommer att nominera laget någon vecka senare men i vissa grenar kan det nog bli så att det är resultatet rakt av som gäller.

De grenar som ingår i Folksam Challenge är: Kvinnor: 100 m, 800 m, 5000 m, 100 m häck, längd, tresteg, kula, diskus Män: 100 m, 800 m, 1500 m, 5000 m, 110 m häck, tresteg, kula, diskus

Startfälten är imponerande riktigt starka och bland annat så kommer Jenny Kallur (100 m), Lena Berntsson (100 m) och Emma Rienas (100 m) att mötas i ett kejsarinneslag på Vallhamra. Philip Nossmy (110 m häck) drar igång säsongen och manligt tresteg är rena SM-finalen, saknas gör egentligen bara Christian Olsson som kanske letar sig ut till Vallhamra IP för att heja fram sina klubbkamrater till långa hopp med Anton Andersson i spetsen.

Dominanten Helena Engman (kula) inleder tävlingarna och på kastsidan så tar diskusdrottningen Anna Söderberg vid i en kamp mot arvtagerskan Sofia Larsson. Kvinnligt 800 m blir högklassigt med ett jämnt startfält där Charlotte Schönbeck, Rebecca Högberg och Elin Moraiti sticker ut.

I kvinnligt tresteg ställs den unga talangen Khaddi Sagnia mot Inger Anne Fröysedal från Norge som redan nosat på 13.50 i år. Khaddis personliga rekord är 13.34 från Ungdoms-OS-kvalet i Moskva som hon vann.

Joel Bodén är tillbaka på tävlingsbanan och får draghjälp av Thomas Chamney, Irland, trea på 800 m i Golden League på Bislett förra året.

För mer information om tävlingen, kontakta pressansvarige Leif Lundvall, 070-5796987.

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-