Hem  
  Nyhetsarkiv  
  Bildarkiv  
  Folksam GP 2008  
  Folksam GP 2009  
  Webbsändningarna Challenge  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Världsklass på Vallen

100805 Göteborg GP

Självfallet blir det kvinnliga höjdhoppet med "Silver-Emma" Green det stora huvudnumret vid Göteborg GP på Slottsskogsvallen tisdag kväll. När startfälten nu allt mer faller på plats så kan det dock konstateras att det i allra högsta grad kommer att handla om en gala av hög internationell klass. Hela 30 nationer är representerade och det kommer att vimla av världsstjärnor på Vallen!

Kvällen är givetvis uppbyggd kring de svenska stjärnorna med Emma Green, Johan Wissman, Mustafa Mohamed, Michel Tornéus, Alhaji Jeng och Philip Nossmy i spetsen.

Samtidigt känns det som en klassisk Vallengala med en rad medeldistanslopp av internationell kaliber. Titta bara på startfältet på herrarnas 800m, det hade platsat i vilken Diamond League-gala som helst! Världstrean Boaz Lalang, de bästa spanjorerna, den australienska mästaren m.m.
På 1500m gör årets världsetta på 3000m, Biwott från Kenya, en attack emot John Walkers legendariska banrekord. ”Musse” Mohamed har aviserat att han tänker gå över till maraton och tisdagens hinderlopp kan innebära sista chansen att se honom klippa hinder på Vallen.

Det är också trevligt att kunna lyfta fram kastarna ordentligt. Våra EM-finalister Helena Engman, Tracey Andersson och Anna Söderberg får chansen att visa upp sig i riktigt tuff internationell konkurrens. Herrarnas kultävling innehåller tre 21-metersmän med årets världstvåa Cory Martin, USA (22.10m) i spetsen


Årets Göteborg GP lever i allra högsta grad upp till mottot VÄRLDSKLASS PÅ VALLEN!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-