Tack Varberg! Näst på tur: Göteborg!

190716 Göteborg GP

Det var en fin friidrottskväll igår när Folksam Grand Prix debuterade i Varberg. Daniel Ståhl blev historisk när han kastade fyra gånger över 70m i diskus och Lovisa Lindh gjorde sitt bästa lopp på två år och närmar sig toppformen. Den 16 augusti får vi se dem Slottsskogsvallen!

Det var en härlig sommarkväll på Påskbergsvallen när nya arrangören för Folksam Grand Prix debuterade. Det var en fullsatt huvudläktare och publiken fick sannerligen valuta för sina biljetter när de bjöds på en historisk friidrottsafton.

Daniel Ståhls fantastiska form fortsätter och man kan nästintill fråga sig, finns det några gränser för hans kastning? Förmodligen inte. Efter en helt otroligt stabil säsong där Daniel radat upp kast över 68m kom nu hela fyra kast över 70m - i rad! Publiken slutade aldrig jubla och Daniel blev tredje kastaren någonsin som haft fyra kast över 70m i en och samma tävling. Detta bådar onekligen gott inför VM i Doha men också för Göteborg Friidrott Grand Prix på Slottsskogsvallen! Kan Daniel knycka det 41 år gamla banrekordet på Slottsskogsvallen som lyder 67.94 och sattes av Östtysken Wolfgang Schmidt? Det återstår att se!

Även göteborgstjejen Lovisa Lindh visade att hennes formkurva går uppåt när hon sprang på det nya årsbästat 2:00.72 - endast tolv hundradelar från VM-kvalgränsen! Nu är det en liten träningsperiod för Lovisa som sedan tävlar på Lag-EM och därefter, Göteborg Friidrott Grand Prix på hemmaplan! Vi vet att Lovisa gillar att springa på Slottsskogsvallen och kan hon kanske knäppa VM-kvalgränsen med stöd från hemmapubliken? Det återstår att se!

Med facit från säsongens tävlingar ser det ut att bli otroligt hög standard på Göteborg Friidrott Grand Prix, vilken blir ett slags genrep inför VM i Doha som går av stapeln i början av oktober. Så missa inte när världsstjärnorna kommer till Slottsskogsvallen och var med och lyft dem till nya framgångar!

Köp biljetter här

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER