TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORERNyheter

220621 Göteborg GP

Khaddi Sagnia hoppar på Folksam Grand Prix Göteborg

Khaddi Sagnia har bekräftat att hon kommer delta i längdhoppet på Folksam Grand Prix Göteborg.

Läs mer

220610 Sollentuna GP

Kramer utmanar på 1500


Foto: Deca Text & Bild

Hur bra är Andreas Kramer på 1500 meter? Och får vi ett nytt juniorrekord på 800 meter? Det är två av frågorna inför söndagens lopp på Sollentuna GP. Missa inte chansen att upptäcka såväl den nya generationen som de beprövade stjärnorna som byter distans.

Läs mer

220609 Sollentuna GP

Diskusfest i Sollentuna: Ståhl mot OS-medaljörerna

När Daniel Ståhl på söndag kommer tillbaka till sin favoritarena Sollentunavallen får han med sig hela OS-pallen. Fanny Roos tar sig an flera världsstjärnor och Thobias Montler den fyrfaldige VM-finalisten Ruswahi Samaii.

Läs mer

220602 Göteborg GP

Spring Ärevarvet på Slottsskogsvallen

Samma dag och på samma banor som friidrottseliten tävlar i Folksam Grand Prix går Ärevarvet, för barn mellan sex och tolv år. Ärevarvet är starten på friidrottsgalan och blir en lysande start på tävlingen. Nu kan du anmäla ditt barn, som får en speciell Ärevarvs-T-shirt och går in gratis!

Ärevarvet är ett varv på Slottsskogsvallen (400m) och det viktigaste är inte att komma först – det viktigaste är att få springa framför storpublik, delta och ha roligt! Anmäl ditt barn till Ärevarvet nu – först till kvarn gäller. Självklart får ni stanna kvar och heja på friidrottsstjärnorna.

Vi hoppas att många tar chansen att få springa ett ärevarv på Slottsskogsvallen!

För anmälan: se Ärevarvet i menyn till vänster.

Läs mer

220530 Sollentuna GP

Stjärnskottet Bengtström kommer till Sollentuna

I vintras slog han svenskt inomhusrekord på 400m och knep en bronsmedalj på inomhus-VM. Och i helgen tog han ytterligare steg mot den absoluta världseliten när han satte personligt rekord med 48.52 på 400m häck och kom fyra i Diamond League-galan på VM-banorna i Eugene.

Den 12 juni springer Carl Bengtström häck på Sollentunavallen och han gör det mot tufft internationellt motstånd. Irländaren Thomas Barr med ett personligt rekord under 48 sekunder och en EM-medalj på meritlistan kommer att bjuda upp till kamp, och likaså den stabile italienaren Mario Lambrughi.

Carl Bengtström är redan uttagen till VM i Eugene som avgörs i mitten av juli, och efter helgens Diamond League-succé är målsättningen given. Han ska till VM-final, och resan dit går via Folksam GP i Sollentuna.

Läs mer

220425 Karlstad GP

Friidrott i världsklass på Tingvalla IP - för sista gången!

Söndagen den 3 juli avgörs Folksam Grand Prix Karlstad på Tingvalla IP för sista gången. Till 2023 års tävling står Sola Arena klar att användas för denna internationella stortävling vilket innebär att vi ställer till med stor avskedsfest för Tingvalla IP den 3 juli.

Det kommer att bli full aktivitet på Tingvalla IP under hela söndagen med friidrott från förmiddag till kväll. Tävlingen kommer att sändas på SVT i huvudkanal mellan 14.55 och 16.55.

- Vi siktar på att få till en riktig avslutningsfest för Tingvalla IP. Det blir friidrott på högsta internationella nivå blandat med andra härliga inslag, säger Johan Engberg från arrangörsklubben IF Göta.

Startfälten kommer att presenteras i takt med att det blir klart vilka som tävlar.

- Nu är första delen på plats, nu jobbar med att få till bästa möjliga startfält och vi har faktiskt redan fått en del positiva signaler. Tävlingen ligger tidsmässigt bra och skulle kunna fungera som en perfekt VM-uppladdning för många storstjärnor, konstaterar Johan Engberg.

Folksam Grand Prix 2022 inleds i Sollentuna 12 juni och flyttar därefter till Karlstad 3 juli innan avslutning i Söderhamn och Göteborg 26 respektive 30 juli.

Biljetten säkrar du i länk här till höger. Varmt välkomna!

Läs mer

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
3 juliInfo om GDPR och hantering av personuppgifter

Svenska Friidrottsförbundet 802001-0719, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för Svenska Friidrottsförbundets verksamhet. Dina personuppgifter kommer inte att delas med varken Folksam, som är vår titelsponsor, eller någon annan extern part, vilket innebär att Folksam inte ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter


TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER