Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Biljetter  
  Media  
  Resultat  
  Funktionärer  
  Liverapportering - friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  
 Nyheter 

Nyheter

080625 Göteborg GP

Fin friidrottskväll på Slottsskogsvallen


Foto: Hasse Sjögren

Det bjöds på fin friidrott i fint väder under Göteborg GP. Roligast var det nog att se de vertikala hoppen och diskusen. Alhaji Jeng vann stavhoppet före namn som Danny Ecker och Tim Lobinger och Jesper Fritz slutade trea med smak på mer – ett riktigt bra försök på 5.70, det blev 5.60 för både Jeng och Fritz. Riktigt nära på 1.96 var Emma Green som pressade regerande Europamästaren Tia Hellebaut i höjdhoppet. En stabil form visade också Anna Söderberg med två kast över 60 meter och segerresultatet 61.62.

Det blåste rätt rejält under kvällen, men stavhoppet fick ganska bra lä av läktaren, och stavhopparna fick till en fin tävling. Det var fem hoppare med upp till 5.60, Tim Lobinger och Alhaji Jeng klarade höjden i andra försöket och Jesper Fritz klarade höjden i tredje. Fritz var riktigt nära på 5.70 men ingen av de fem klarade höjden till slut och Alhaji Jeng slutade som segrare.

I höjdhoppet övertygade Emma Green och var felfri upp till 1.90 och klarade 1.94 i tredje försöket. På 1.96 var framför allt det första försöket riktigt nära att lyckas och ribban låg och darrade länge innan den föll ner. Tia Hellebaut klarade 1.96 och vann till slut tävlingen.

I diskusen fick Anna Söderberg bra motstånd i framför allt Zaneta Glanc som kastade 61.42 i tredje kastet. Anna var en över 60 meter två gånger och vann till slut med 61.62. 1500 meter för män blev också en av kvällens höjdpunkter där Craig Mottram, tyvärr utan hjälp av sjuke Abubaker Kaki, satsade friskt för att slå banrekordet. Övertygande sololöpte han sista biten men missade tyvärr banrekordet med ca två sekunder, 3:36.66 är dock en mycket fin tid i den blåsten och på det sättet som han genomförde loppet. Samtidigt underströk Olle Walleräng sin fina form och slutade som bästa svensk med 3:45.85 och kliver därmed upp som tvåa på svenska årsbästalistan.

Robert Kronberg låg länge framme i täten i sitt 110 meter häck-lopp, men på slutet slank både Fred Townsend och Carl Jennings förbi, tiden 13.88 visar dock att Kronberg inte har så långt till eventuell OS-form.

Sammantaget gick nog publiken hem nöjda efter en trevlig sommarkväll med fin friidrott på Slottsskogsvallen. Nu ser vi fram emot någon veckas uppehåll innan vi får njuta av mer friidrott i Sollentuna och Sollentuna GP.

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!