Hem  
  Resultat  
  Tidsprogram  
  Boka biljett  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Startlista  
  PM  
  Media  
  Nyhetsarkiv  
  In English  
  Funktionärer  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Nyhetsarkiv

Nyheter

100805 Göteborg GP

Världsklass på Vallen

Självfallet blir det kvinnliga höjdhoppet med "Silver-Emma" Green det stora huvudnumret vid Göteborg GP på Slottsskogsvallen tisdag kväll. När startfälten nu allt mer faller på plats så kan det dock konstateras att det i allra högsta grad kommer att handla om en gala av hög internationell klass. Hela 30 nationer är representerade och det kommer att vimla av världsstjärnor på Vallen!

Kvällen är givetvis uppbyggd kring de svenska stjärnorna med Emma Green, Johan Wissman, Mustafa Mohamed, Michel Tornéus, Alhaji Jeng och Philip Nossmy i spetsen.

Samtidigt känns det som en klassisk Vallengala med en rad medeldistanslopp av internationell kaliber. Titta bara på startfältet på herrarnas 800m, det hade platsat i vilken Diamond League-gala som helst! Världstrean Boaz Lalang, de bästa spanjorerna, den australienska mästaren m.m.
På 1500m gör årets världsetta på 3000m, Biwott från Kenya, en attack emot John Walkers legendariska banrekord. ”Musse” Mohamed har aviserat att han tänker gå över till maraton och tisdagens hinderlopp kan innebära sista chansen att se honom klippa hinder på Vallen.

Det är också trevligt att kunna lyfta fram kastarna ordentligt. Våra EM-finalister Helena Engman, Tracey Andersson och Anna Söderberg får chansen att visa upp sig i riktigt tuff internationell konkurrens. Herrarnas kultävling innehåller tre 21-metersmän med årets världstvåa Cory Martin, USA (22.10m) i spetsen


Årets Göteborg GP lever i allra högsta grad upp till mottot VÄRLDSKLASS PÅ VALLEN!

100804 Göteborg GP

Michel Tornéus på jakt efter fullträffen

Visst var det starkt av Michel att i Barcelona ta sig till sin första internationella mästerskapsfinal. Det dessutom med ett enda hopp som mätte nytt personrekord.

Men ändå reste säkert Michel hem lite besviken över att inte kunnat få till en hyfsad plankträff i finalen och fått nöja sig med den försmädliga niondeplatsen.
Otvivelaktigt har han dock gått fram en klass under sommaren och det är endast en tidsfråga innan han suddar ut Mattias Sunneborn från rekordlistan. Kanske dags redan på tisdag? I vilket fall som helst brukar Michel hoppa långt i Göteborg och brukar ange Ullevi som sin verkliga favoritarena.

100803 Göteborg GP

Kvinnlig längd utgår

Kvinnligt tresteg tillkommer, anmälan direkt till goteborggp@gfif.se.

100803 Göteborg GP

Mustafas sista hinder

Mustafa gör sitt sista hinderlopp. Som 16-åring debuterade Mustafa Mohamed som hinderlöpare på Slottsskogsvallen.Den 10 augusti vid Göteborgs GP gör han sitt sista, även det alltså på Vallen. Åtminstone blir det sista i galasammanhang, det kan ju bli ytterligare något lopp över hinder i till exempel Finnkampen innan Mustafa inleder sin satsning på längre distanser. Mustafa siktar på banrekordet 8.22.11 i sin hinderfinal.

100303 Göteborg GP

Välkommen till Göteborg GP 2010

Årets gala ligger precis efter EM i Barcelona och vi ser fram emot att hylla våra nyblivna medaljörer!

Göteborgs Friidrottsförbund hälsar dig varmt välkommen till årets västsvenska FGP-tävling. Som vanligt bjuder vi på en massa fin friidrott av yppersta världsklass på den anrika Slottsskogsvallen. Galan startar kl. 18.30 med förtävlingar från 16.00.