Lindh ”Måste springa smart och inte trassla till det”

170710 Göteborg GP

Lovisa Lindh har inlett säsongen med nytt personbästa på 1500m och svenskt rekord på 800m. Hon visar starkt formbesked inför VM i London i augusti. Men först ska hon springa 1000m på hemmaplan där det kanske blir ett nytt svensk rekord imorgon?


Ullevis nyblivna 26åring kom i förra veckan under drömgränsen 1.59 på 800m, hennes nya svenska rekord lyder 1:58.77 som även tar henne till topp 10 i världen i år. Hennes nya personbästa på 1500m är 4:09.03 och är även det en riktigt bra tid. Förra året slog Lindh svenskt rekord på 1000m och frågan är om årets starka form är en indikation att rekordet kan tangeras imorgon.

- Om man tittar på de tider jag gjort i år jämfört med förra året så är jag ju snabbare på allting. Men sen är det klart att det är små saker som spelar in, vädret var väldigt bra förra året och det kan påverka i år. Man måste fortfarande springa smart och inte trassla till det. Och det blev ju en stor urladdning i torsdags (svenskt rekord 800m i Lausanne) men jag tänker att det var samma tempo förra året. För då var det den mest galna veckan i mitt liv med EM och Lag-SM och uttagning till OS. Så ladda om rent mentalt borde jag klara av. Och ska jag toppa veckan jag hade förra året så får jag ju slå rekord imorgon.


På startlinjen kommer Lovisa stå tillsammans med bland annat Anna Silvander, Hanna Hermansson och Linn Nilsson som alla presterar bra i år. Det är ett tufft motstånd med Sveriges bästa medeldistanslöpare just nu. Frågan är om Lovisa kommer att få en utmaning i morgondagens lopp?- Det känns ju inte som att distansen borde vara ett problem att klara av. Det är ju ovant på ett annat sätt då du springer snabbare än på 1500m men måste orka längre än 800m. Men det är bara att köra. Det är väldigt bra att ha motstånd för att springa fort. Som när jag sprang i Lausanne så blev jag sexa i det loppet och det var ändå det snabbaste loppet jag gjort någonsin. Så jag springer nog som bäst när jag har någon att tävla mot.

Göteborg Friidrott Grand Prix avslutas med Lovisas lopp på 1000m kl 19.50 och vi hoppas på en repris från förra året!


Biljetter

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER

LOKALA SAMARBETSPARTNERS