Äntligen dags för Göteborg Friidrott Grand Prix

170711 Göteborg GP

Ikväll är det äntligen dags för Göteborg Friidrott Grand Prix på Slottsskogsvallen. Vi drar igång med förprogrammet kl 16.10, huvudprogrammet startar kl 18.00.
För dig som inte köpt din biljett ännu går det bra att göra det via hemsidan fram till tävlingen drar igång. Du kan även köpa biljett vid entrén till Slottsskogsvallen.


Vi har mycket att se fram emot ikväll! Bland annat damernas 1000m där Lovisa Lindh satsar på ett nytt svenskt rekord. Lovisa som inlett med svenskt rekord på 800m och personbästa på 1500m visar storform. Hon utmanas av Hanna Hermansson och Anna Silvander och alla tre har chans på att ta hem loppet.

Khaddi Sagnia jagar kvalgränsen i längdhopp till VM i London. Hon har hoppat 6.72 vilket bara är 3cm från kvalgränsen - förhoppningsvis klarar hon 6.75 ikväll. Med publikens stöd kanske hon får till det lilla extra?


Nya rekordinnehavaren Michaela Meijer slipar på de sista detaljerna inför VM i augusti. För bara någon vecka sedan slog hon till med nytt svensk rekord på 6.71m i stavhopp, en centimeter över Angelica Bengtssons förra rekord. Nu gäller det för Michaela att visa att det inte var en engångsföreteelse att nå sådana höjder.

Världsfyran Gia Lewis Smallwood (USA) har i år kastat 65.78m och är favorit att vinna damernas diskus. Hon utmanas av 26åriga Andressa Oliveira de Morais (BRA), som slog nytt sydamerikanskt rekord på 64.68m i de Sydamerikanska mästerskapen under midsommarhelgen.

På herrsidan ska vi ha ett extra öga på herrarnas diskus där tävlingen gästas av OS bronsmedaljören Daniel Jasinski för han har tidigare kastat över 67m. Kampen mellan svenskarna Simon Pettersson och Axel Härstedt om VM platser ska också bli väldigt intressant.


På startlinjen i herrarnas 200m står Storbritanniens Richard Kilty. Så sent som i våras blev han Europamästare på 60m i EM i Belgrad. Så här kan det gå riktigt fort!

Om man vill ha lite extra koll på två lokala stjärnor ska man hålla utkik på Felix Francois i 400m och Suldan Hassan i 3000m. Båda löparna har utvecklas mycket senaste åren och får bättre tider hela tiden.


Ta chansen och upplev live-idrott i världsklass ikväll. På Slottsskogsvallen finns mat att köpa och för barn 6-12 år anordnas även Ärevarvet. Barnen springer ett varv runt arenan i samband med invigningen kl 17.45. Alla barn får dessutom en t-shirt vid entrén (först till kvarn).

För dig som inte har möjlighet att komma till Slottsskogsvallen för att följa tävlingarna så sänds galan även live på svtplay och i appen kl 18-20 samt ett sammandrag på SVT1 21:45-22:15.


Biljetter

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER

LOKALA SAMARBETSPARTNERS