Lovisa tar nytt svensk rekord - igen!

170712 Göteborg GP

Vi slutar aldrig att imponeras av Lovisa Lindhs löpning. På fem dagar har hon krossat två svenska rekord. Först var det 800m i Lausanne och igår på Göteborg Friidrott Grand Prix slog hon sitt egna svenska rekord på 1000m med nästan en sekund!


Lovisa Lindh upplever sitt livs bästa säsong så här långt i karriären. Vid förra årets Gp tävling i Göteborg slog hon sitt första svenska rekord på 1000 meter, efteråt sade hon att det skulle bli svårt att toppa den veckan. Ett år senare kan hon inte annat än ändra sig. Lindh krossade rekordet med nära en sekund bara fem dagar efter att hon plockat det svenska rekordet på 800m
– Två svenska rekord på en vecka. Det är ändå i närheten av att slå det någonstans, säger hon.

Med dubbla svenska rekord en knapp månad innan VM i London har Lovisa ett 800m lopp innan det blir träningsläger för att toppa formen inför mästerskapet.

För Khaddi Sagnia handlade tävlingarna på Slottsskogsvallen om jakten på längden 6,75 och därmed säkra en biljett till London i augusti. Men efter sju försök var gränsen fortfarande inte passerad då längdhopparen från Ullevi FK slutade på 6,67. Men hon var ändå ganska nöjd efter hoppen då kroppen hade känts bra.

I stavhoppet fick Michaela Meijer en känning och valde att ta det lugnt. Med ett svenskt rekord på 4,71 och en inkasserad biljett till VM i London handlade Göteborgs GP mer om att slipa på detaljerna än att sikta högt. Trots det gav hon höjden 4,72 ett försök, men då sa kroppen emot och istället för att sätta ner staven löpte hon rakt ut på mattan. Efter att ha klarat 4.52 i andra försöket var Michaela nöjd.
Vann tävlingen gjorde amerikanskan Katie Nageotte som imponerade stort - genom att klara 4.72 i andra hoppet krossade hon tidigare sitt tidigare personbästa på 4.60. Höjden är även arena rekord på Slottsskogsvallen.

Maria Larsson slog personligt rekord och klarade kvalgränsen till VM. Kvalgränsen på 3 000 meter hinder är satt till 9:42.00. Klockan stannade på 9:39.96 för Maria. Larsson, som tävlar för Örgryte IS blev känslosam efter loppet. Några tårar kommer när hon träffar familj och vänner på läktaren.

Samtliga resultat från tävlingen hittar ni här


Biljetter

Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER

LOKALA SAMARBETSPARTNERS