Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  Tidsprogram  
  PM  
  Media  
  Organisation  
  Om galan  
  Resultat  
  Liverapportering friidrott.se  
  Biljetter  
  Bildarkiv  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagens gren - M Höjd

080726 Karlstad GP

Årets absolut hetaste herrgren – som vanligt kanske några tänker men i år gäller det mer än någonsin.

Det handlar om Stefan Holms sista gala på hemmaplan, i ett läge då han är nybliven världstvåa, är i uppladdningsfasen för att försvara sitt legendariska OS-guld från 2004 och då hans störste antagonist under 2000-talet – ryssen Yaroslav Rybakov - kommer till Karlstad. Sällan har vi stått inför en häftigare friidrottsupplevelse i Värmland. Stefan har tilldelats nummerlapp 240 för nu ska det inte bara bli banrekord, personligt rekord och världsårsbästa utan nu ska det bli den stora drömgränsen inför en entusiastisk hemmapublik.

Utöver Holm och Rybakov kan vi presentera ytterligare två hoppare som varit över 2.30 i år - ryssen Alexey Dmitrik och amerikanen Jamie Nieto. Nieto var OS-fyra 2004 och har varit i Karlstad tidigare. Dessutom kommer juniorvärldsmästaren Bohdan Bondarenko (2.26) och britten Adam Scarr (2.25). För att slussa in morgondagens hoppare låter vi också Mehdi Alkhatib, Richard Huldén och Kjölv Egeland hoppa med de stora grabbarna. Mehdi är 21 år och har hoppat 2.19, Richard är Götas höjdhopp med ett pers på 2.13 och Kjölv är Norges framtidshopp med ett pers på 2.13.

Vi bygger självklart en extra läktare i höjdkurvan men för att få en riktigt bra plats bör man vara där tidigt.

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!
 RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera