Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Startlistor  
  Tidsprogram  
  PM  
  Media  
  Organisation  
  Om galan  
  Resultat  
  Liverapportering friidrott.se  
  Biljetter  
  Bildarkiv  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  
 Nyheter 

Nyheter

080727 Karlstad GP

Triss i ess ser fram emot Karlstad GP


Carolina Klüft hoppar
tresteg i Karlstad
Foto:Ryno Quantz

Under eftermiddagens presskonferens berättade Magnus Arvidsson, Stefan Holm och Carolina Klüft att de alla tre verkligen ser fram emot Karlstad GP som tillsammans med SM i Västerås blir de sista värdemätarna inför OS.

- Det är alltid roligt att tävla i Karlstad – alltid bra väder och mycket publik och extra energi, mycket tack vare att Stefan (Holm) alltid är med, så nu gäller det att passa på när han fortfarande är kvar, sa Carolina Klüft till den samlade pressen.

Det var tre stjärnor som dykt upp på Scandic Klarälven och som såg fram emot att få göra fina resultat under Karlstad GP. Vädret ser ut att ännu en gång bli bra och formen hos de tre aktiva pekar uppåt.
- De tre senaste träningspassen har varit riktigt bra, jag har gjort årsbästa i alla tre passen så nu gäller det bara att få till det här på tävling, sa en hoppfull Magnus Arvidsson.

Magnus laddar nu batterierna inför OS.
- Jag kör lite lättare mer explosiva pass nu inför OS, säger Arvidsson och fortsätter:
- Målet är att göra ett bättre mästerskap än det förra (VM i Osaka), det känns som en rätt realistisk målsättning.

Stefan Holm är regerande olympisk mästare och ser nu fram emot att sätta punkt för karriären.
- Jag hoppas verkligen att kunna göra en snygg avslutning på Tingvalla, sa Holm, som hoppade på Tingvalla för första gången för ungefär 20 år sedan. Han var inte supernöjd med sin start i DN galan men kände en uppåtgående trend.
- Resultatet var väl inte på topp i Stockholm men jag tog en hel del bra skalper. Det känns som att jag blivit lättare i benen sedan dess och jag ser jäkligt mycket fram emot att hoppa i Karlstad.

Carolina Klüft hoppar tresteg i Karlstad en gren som hon fortfarande känner sig som en nybörjare i.
- Det är svårt, men samtidigt roligt och utmanande, jag behöver få till rytmen och tekniken, men jag behöver samtidigt tålamod.

Carolina är regerande Olympisk mästarinna i sjukamp men är fortfarande helt övertygad om att satsningen på längd och tresteg har varit rätt för henne:
- Det jag sökte har jag fått, jag behövde nya utmaningar och jag har funnit glädjen och inspirationen. Jag känner också att jag fortfarande har en väg att gå innan jag är nöjd, det gäller att behålla fokus under den här tiden.

Imorgon är det tresteg som gäller och kanske är det svenska rekordet i fara, missa inte chansen till en fin friidrottskväll imorgon den 28/7 – Karlstad GP på Tingvalla IP – huvudtävlingarna startar 18:30, välkomna!

080726 Karlstad GP

Dagens gren - M Höjd

Årets absolut hetaste herrgren – som vanligt kanske några tänker men i år gäller det mer än någonsin.

Det handlar om Stefan Holms sista gala på hemmaplan, i ett läge då han är nybliven världstvåa, är i uppladdningsfasen för att försvara sitt legendariska OS-guld från 2004 och då hans störste antagonist under 2000-talet – ryssen Yaroslav Rybakov - kommer till Karlstad. Sällan har vi stått inför en häftigare friidrottsupplevelse i Värmland. Stefan har tilldelats nummerlapp 240 för nu ska det inte bara bli banrekord, personligt rekord och världsårsbästa utan nu ska det bli den stora drömgränsen inför en entusiastisk hemmapublik.

Utöver Holm och Rybakov kan vi presentera ytterligare två hoppare som varit över 2.30 i år - ryssen Alexey Dmitrik och amerikanen Jamie Nieto. Nieto var OS-fyra 2004 och har varit i Karlstad tidigare. Dessutom kommer juniorvärldsmästaren Bohdan Bondarenko (2.26) och britten Adam Scarr (2.25). För att slussa in morgondagens hoppare låter vi också Mehdi Alkhatib, Richard Huldén och Kjölv Egeland hoppa med de stora grabbarna. Mehdi är 21 år och har hoppat 2.19, Richard är Götas höjdhopp med ett pers på 2.13 och Kjölv är Norges framtidshopp med ett pers på 2.13.

Vi bygger självklart en extra läktare i höjdkurvan men för att få en riktigt bra plats bör man vara där tidigt.

080725 Karlstad GP

Magnus Arvidsson gör en intressant start i spjutstaden Karlstad!


En OS-deltagare som kommer att tävla i spjutmetropolen Karlstad och den friidrottsintresserade bör hålla ett extra öga på är Magnus Arvidsson. Han slutade tia vid både EM i Göteborg och VM i Osaka.

Karlstad Grand Prix är en viktig tävling för Magnus.
- Jag vill ha ett kvitto på att jag är i bra slag och få ett resultat över 80 meter.

Han kommer att få hårt motsånd på måndag- då världsnian i år – Eriks Rags från Lettland – kommer. Rags har kastat 85.05 i år och har ett personligt rekord som lyder på 86.47. Utöver Rags kommer också evigt unga Peter Esenwein från Tyskland (född 67) som i år kastat 82.72 och 2005-års världsmästare Andrus Värnik som kastat 81.11. Bland övriga svenskar bör också Mölndals talang Jonas Lohse nämnas som jagar sitt första 80-meterskast (personbästa 79.48).

Magnus Arvidsson är en lugn kille som inte alltid höjer rösten men som idrottsman besitter han en enorm styrka. Hans beskrivning av sig själv är enkel.
- Jag är en kille på 25 år som har som största intresse i livet att kasta spjut. Sedan 1.5 år tillbaka satsar jag heltid på detta. I 15 år har jag varit aktiv friidrottare och jag trivs väldigt bra med det.

Säsongen för Magnus är i år helt inställd på det gigantiska evenemanget i Kina.
- Jag har tränat väldigt hårt för att vara som bäst på OS. Jag tror inte att det kommer gå dåligt på de andra tävlingarna, men det är OS som gäller. Det är efter de stora mästerskapen man blir ihågkommen.

Grenen spjut och Karlstad hör på något sätt i hop. Vid galan på måndag kommer tidigare världsrekordhållaren Patrik Bodén att vara funktionär och spjutoraklet Anders Borgström m.fl. har under många år bedrivit ett ambitiöst utvecklingsarbete i grenen med solstaden som bas.

080724 Karlstad GP

Dagens gren - K Tresteg

Ska Carolina Klüft dubblera i längd och tresteg på OS? Ja den frågan ska få sitt slutliga svar på Tingvalla IP 28 juli.

Då gör hon sin sista trestegstävling innan OS och hon vill väldigt gärna visa hur bra hon egentligen kan hoppa om hon bara får till den där riktiga fullträffen. Hon har redan satt svenskt rekord med 14.29 men ett hopp bortom 14.50 skulle sitta fint inför OS. Carolina Klüft behöver knappast någon närmare presentation och hon är en av friidrottsvärldens mest igenkända profiler. Som kuriosa kan nämnas att detta är Klüfts sjunde gren hon gör i Karlstad i galasammanhang!

För att hjälpa Carro bortom 14.50 har vi tagit hit bra draghjälp i form av ryskorna Oksana Udmurtova och Ekaterina Kaukova. Båda har i år hoppat 14.59 och Udmurtova dubblerar precis som Carro längd och tresteg och bland annat tog hon EM-brons i längd 2006. Dessutom har vi två ytterligare 14-meterstjejer i form av Petia Dacheva (14.10) och Alsu Martuzina (14.21).
Banrekordet som innehas av Camilla Johansson lyder 13.41 och lär putsas med bortemot en meter.

080723 Karlstad GP

Carolina Klüft gör en hyperintressant start i tresteg i ett genrep inför OS i Peking!

2002 gjorde Carolina Klüft galadebut på Tingvalla IP I Karlstad. Då kom hon direkt från junior-VM på Jamaica där hon tog hem sitt andra junior-VM-guld.

Sedan dess är hon vunnit allt Du kan i mästerskapssammanhang internationellt, etablerat sig som en av de största profilerna på den globala friidrottsscenen och tävlat i samtliga galor i solstaden!

Vid Karlstad Grand Prix på måndag kommer "Carro" att hoppa tresteg och huvudtränare Agne Bergvall meddelade i samtal med galaledningen tidigare idag att IFK Växjös världsstjärna planerar att dubblera längd och tresteg i OS om inget oförutsätt inträffar.

Det är ingen slump att "Carro" kommit tillbaka till Karlstad varje år.

- Det brukar alltid vara bra stämning i Karlstad och det är alltid kul att tävla på hemmaplan i Sverige. Galan i Karlstad är en höjdare.

080723 Karlstad GP

Dagens gren - M Spjut

Spjut är anrik gren i Karlstad med Anders Borgström som stor guru och eldsjäl inom området.

På aktivasidan är förstås Patrik Bodén det största namnet, Torsbysonen som en marsdag 1990 vräkte iväg spjutet 89.10 i Austin Texas. Personligt rekord, svenskt rekord, europarekord och framförallt VÄRLDSREKORD. Bodén har nu en svensk efterföljare på den internationella scenen, nämligen KA 2:s Magnus Arvidsson. Magnus har ett personligt rekord som lyder 85.45 och på sikt är förstås målet att tvåla till Bodéns numera endast svenska rekord och bli förste svensk över 90 meter.

Magnus får tufft motstånd på Tingvalla IP under överseende av spjutfunktionär Bodén, då världsnian i år – Eriks Rags från Lettland – kommer. Rags har kastat 85.05 i år och har ett personligt rekord som lyder 86.47. Utöver Rags kommer också evigt unga Peter Esenwein från Tyskland (född 67) som i år kastat 82.72 och 2005-års världsmästare Andrus Värnik som kastat 81.11. Bland övriga svenskar bör också Mölndals talang Jonas Lohse nämnas som jagar sitt första 80-meterskast (PB 79.48).

080721 Karlstad GP

Dagens gren - K Diskus

Lika dominant som Robert Kronberg varit på korta herrhäcken har Anna Söderberg varit i kvinnligt diskus senaste decenniet.

Anna innehar det svenska rekordet som lyder 64.54 och för hennes del är Karlstad GP en viktig uppladdningstävling inför OS i Peking. Glädjande nog kommer det också nya tjejer underifrån och det största utropstecknet är faktiskt en Götatjej, nämligen Sofia Larsson ursprungligen från Säffle. Det är bara hennes andra riktiga diskussäsong men hon har redan kastat 55.99 och med det är hon femte svenska genom tiderna och det vid blott 20 års ålder.

Anna, Sofia och de andra svenskorna får naturligtvis några utländska kastare att tampas med, däribland ryskan Olga Chernogorova och tyskan Sabine Rumpf som båda kastat närmare 60 meter i år.

080720 Karlstad GP

Dagens gren - M 400 m häck

Äntligen är Mikael Jakobsson skadefri och kan vara med på en gala i hemstaden Karlstad. Det har varit tuffa år de senaste för femfaldiga svenska mästaren i grenen.

Vintern 2006 slet Micke av hälsenan och efter en första misslyckad operation blev det inte mycket av sommarsäsongen 2007. Hans personliga rekord lyder 49.38 och hittills i år har det blivit 50.98. Med draghjälp av sydafrikanen Ockert Cilliers (ÅB 49.18), tjecken Michal Uhlik (ÅB 49.97) och amerikanen Brian Derby (ÅB 50.18) ska en tid ner mot och kanske till och med under 50 sekunder inte vara en omöjlighet. Med i loppet finns också bästa norrmannen Andreas Totsås som i år noterat 51.55.

Banrekordet på Tingvallla IP lyder fina 49.31 och delas av Danny Harris (1988) och Wayne White (1999).

080719 Karlstad GP

Dagens gren - K 100 m

Ur svenskt perspektiv har vi att se fram emot ännu en duell mellan Emma Rienas och Lena Berntsson. Vid en tidigare Folksam GP-tävling i somras vann Emma men det är Lena som har den svenska årsbästanoteringen med 11.67.

En tid som Emma jagar eftersom det skulle innebära personligt rekord och distriktsrekord för Värmland. Att Lena säkerligen kan springa ännu fortare vittnar vinterns framfart över 60 meter om. Emma och Lena kommer att få bra draghjälp från amerikanskorna Donita Harmon, Tangela Neal och Amber Robinson och kanadensiskan Toyin Olupona. Alla fyra har person- och säsongsbästa i spannet 11.29 till 11.46.

Banrekordet på Tingvalla IP innehas av en viss Susanna Kallur med 11.44 från 2006-års gala. I år springer dock Sanna sin specialdistans 100 m häck men det återkommer vi till om några dagar…

080718 Karlstad GP

Dagens gren - M 110 m häck

Med tio dagar kvar börjar vi nu nedräkningen till årets friiidrottshändelse i Värnland - Karlstad GP 28 juli! Varje dag presenteras en ny gren med de hetaste namnen, tips, anekdoter och återblickar.

Varmt välkomna till Karlstad GP 2008!

M 110 m häck
Robert Kronberg har varit i alla stora internationella häckfinaler och han har dominerat grenen i Sverige i mer än ett decennium. Just nu jagar han en biljett till OS i Peking och så sent som i onsdags sprang han nytt årsbästa med 13.53. Hans personliga rekord lyder 13.35 som också är svenskt rekord i grenen. Oavsett om Karlstad GP blir genrep inför SM eller OS så vet vi att Robban alltid satsar 100 % och att han älskar att springa inför en entusiastisk friidrottspublik.

Tuffaste motståndare blir amerikanerna Eric Mitchum, Chris Thomas och Fred Townsend. Mitchum har ett personbästa på 13.23 och ett årsbästa på 13.35 och därmed får vi räkna med att Dawane Wallaces banrekord 13.43 från 2005 lever farligt. Med på startlinjen finns förstås också hemmalöparen Christian Sjöberg.

080716 Karlstad GP

Stefan Holm, en intellektuell Värmlandsikon som vill bevisa sin kapacitet för dem som tvivlar!

Stefan Holm har växt upp i Forshaga i den värmländska myllan och vill betona sin vanlighet och en speciell talang.
-Jag vill gärna tro att jag är som folk är mest, skillnaden är väl att jag hoppar lite högre...

Om Du studerar hans hemsida och har följt hans framfarter i ett känt frågeprogram i Sveriges Television förstår Du dock att det inte är en helt vanlig individ även om vi bortser från höjdhoppandet för ett ögonblick.

Den 28 juli vid Karlstad Grand Prix kommer Stefan att få mycket fokus på sig då han tar farväl av Värmlnadspubliken med en tuff tävling innehållande bl.a. hans store konkurrent i världstoppen, Yaroslav Rybakov. Förra gången de möttes i Karlstad var vid IF Götas gala i Löfbergs Lila Arena 2005 och då vann den ryske stjärnan. Gissa om Kils AIK:s stora stjärna vill ha revansch..... Han är i mycket bra form för närvarande och klarade 2.37 vid tävlingar i Atén den gångna söndagen.

Genom hela sin karriär har Stefan förföljts av anvisningar och nedlåtande kommentarer från s.k. experter:
- Han är för kort.
- Bör byta tränare.
- Måste söka sig till en ny miljö utomlands.
- Kommer aldrig att hoppa 2.30. (Den gångna vintern hade Kil-hopparen och Patrik Sjöberg en liten "catfight" i media om det var viktigt vem som hade hoppat flest gånger över 2.30. Debatten hade ett visst underhållningsvärde...)
- Når aldrig pallen vid ett internationellt mästerskap

Ofta har dessa omdömen kommit från journalister och en viss Patrik Sjöberg. Många aktiva idrottare skulle knäckas av denna negativa attityd men Stefan har tillsammans med sin far och tränare Johnny Holm knutit handen i byxfickan och arbetat stenhårt för att bevisa att de som tvivlat har fel. Nu när den värmländske intellektuelle herrn är en världshoppare med OS-guld och 2.40-hopp på meritlistan kanske man tror att han kan fnysa åt omdömena som dyker upp från tredje statsmakten och den gänglige Göteborgaren. Nej, det märks fortfarande både på Stefan och Johnny att det tar åt sig och försöker genom höga hopp knipa till käften på en del individer.

En av flera anledningar till att han började med friidrott var just Sjöberg som sedan har han ”förföljt” honom genom hela karriären.
- Jag har alltid gillat friidrott och framförallt höjdhopp, men att jag väl tog steget och började var väl ett par lyckliga slumpar. Dels hade jag vunnit skoltävlingar hemma i Forshaga med omnejd, dels gick jag i samma klass som en tjej som höll på med friidrott och släpade med mig till Kil och dels bidrog självklart Patrik Sjöbergs framgångar. Jag började träna hösten 1987 och det var ju strax efter Sjöbergs VM-guld och världsrekord.

Under Europamästerskapen i Göteborg sommaren 2006 skrev Svenska Dagbladets sportkrönikör Jan Majlard följande:
”Undringarna om varför världseliten i höjdhopp för 15 år sedan i genomsnitt lyfte en decimeter högre än dagens aktiva kommer obevekligen att få ny näring.”

Nu tror kanske gemene man att radarparet Holm bara blev sura över okunnigheten och lade detta till handlingarna. Nej, Stefan skriver i stället en uppsats som han kallar den Majlardska decimetern med omfattande statistiska utläggningar om fakta i målet, publicerar den på sin hemsida (www.scholm.com) och skickar ut texten som julkort till diverse sportjournalister.

Som ovanstående exempel visar är drivkraften att genom handling få rätt en genomgående inspirationskälla för den värmländska världshopparen. Han har uppenbarligen lyckats på många plan och vi är flera som den gyllene kvällen i Atén den 22 augusti fick tårar i ögonen. En liten pojke från Forshaga var framme vid sina drömmars mål, att vinna OS-guld i höjdhopp. Stefan har även som person faschinerats mycket av den olympiska historien och därför var just denna guldmedalj extra viktig. 2004 blev i mångt och mycket det Holmska sportåret och det manifesterades bl.a. av att han tog hem både Bragdguldet och Jerringpriset. Då blev t.o.m. Patrik Sjöberg tyst. Bland alla Stefans övriga meriter sticker bl.a. hans fyra inomhus-VM-guld ut lite extra. Han har även under längre tidsperioder varit rankad etta i världen.

Flera individer har hjälpt Värmlandsprofilen genom idrottskarriären och han har idag vid sidan av pappa och tränare Johnny en mental rådgivare i form av Christian Augustsson och agentstöd genom Stina Funke och Daniel Wessfeldt.

En sak som bidragit till hans popularitet i det svenska folkhemmet är hans enorma allmänbildning som resulterade i en vinst i TV-programmet ”På Spåret” i Sveriges Television år 2003.

Vad är det han saknar i sin elitidrottskarriär? Ja, han har inget EM- eller VM-guld utomhus men jag tror att än viktigare för Stefan kan vara att försvara OS-guldet men även att han lyckats hoppa 2.42 eller högre utomhus så att han kan inskriva svensk rekordhållare på sitt visitkort. Vem är det som hoppat 2.42? Jo en blond herre från västkusten.

Att Stefan forfarande håller på med höjdhopp beror mycket på aktivteterna i Kina i augusti.
- Den allra största anledningen till att jag fortfarande hoppar höjdhopp är drömmen om att försvara mitt OS-guld...

Johan Storåkers

080710 Karlstad GP

3 000 biljetter sålda till Karlstad GP

Årets stora friidrottshändelse i Värmland börjar närma sig då Folksam Grand Prix-serien gästar Karlstad den 28 juli. Det märks att friidrotten är het, då Sanna Kallur, Carolina Klüft, Stefan Holm, Johan Wissman och de internationella stjärnorna redan lockat 3 000 värmlänningar att köpa biljett till Tingvalla IP.

Idag har arrangören valt att släppa ett begränsat antal ytterligare sittplatsbiljetter till försäljning via www.ticnet.se och Scalateatern.

Antalet sålda biljetter är klart över tidigare år vid samma tidpunkt. Detta tyder på att Karlstad GP kan vänta sig en storpublik måndagen den 28 juli.


080702 Karlstad GP

Kronberg ser fram emot Karlstad GP!

Robert Kronbergs säsongspremiär på 110 m häck dröjde ända till midsommarhelgens Europacup i Istanbul men det blev en lyckad sådan med fina 13.68, visserligen i ganska kraftig medvind.

I Göteborg 24 juni blev det sedan 13.88 i lätt motvind och med flera tunga islag. Med en lyckad inledning kan nu resten av säsongen planeras där det stora målet självklart är en OS-start i Peking.

På vägen mot Peking finns nu Karlstad GP som en anhalt den 28 juli och vi vet att Kronberg trivs i Karlstad och på Tingvalla IP där han sprungit många gånger under 2000-talet.

- Det är alltid bra förhållanden i Karlstad och med bra motstånd kan det gå riktigt fort låter Kronberg själv hälsa.

Exakt vilket motstånd det blir är ännu inte klart men några löpare goda för tider runt eller under 13.50 är arrangörens målsättning. Robert Kronberg är innehavare av det svenska rekordet som lyder 13.35 och han har dominerat grenen i Sverige i mer än ett decennium. Med på startlinjen finns förstås också hemmalöparen Christian Sjöberg.

080606 Karlstad GP

Rybakov mot Holm i Karlstad GP!

Det är med stor glädje som vi kan meddela att Stefan Holm får bästa tänkbara motstånd i sin sista gala i hemstaden Karlstad. Yaroslav Rybakov kommer till Karlstad GP och vi kan se fram emot en mäktig styrkemätning bara veckorna före OS i Peking. Senast den väldige ryssen tävlade i Karlstad var i februari år 2005 då han vann Lindorffs Hoppgala i Löfbergs Lila Arena med imponerande 2.35. Hans personliga rekord lyder på 2.38i och han har mängder med medaljer från de stora internationella mästerskapen under 2000-talet. Bland annat har han tre VM-silver från år 2001, 2005 och 2007 och han vann EM i München år 2002.

Stefan Holm hälsar att han välkomnar Rybakov till Karlstad och ser fram emot revansch för förlusten 2005. För de båda världshopparna är galan en perfekt uppladdning inför OS i Peking.

Karlstad GP är den sista deltävlingen i Folksam Grand Prix och går av stapeln på Tingvalla IP måndagen den 28 juli och de högklassiga tävlingarna innehåller även Susanna Kallurs genrep inför OS, Carolina Klüfts formslipning i tresteg och Johan Wissmans snabbhetstest på 200 m. Det är en uppställning av sällan skådat slag och vi hoppas på bra väder och en riktig folkfest. Förutom alla fantastiska idrottsmän används nya moderna resultattavlor och en rejäl storbildsskärm som förbättrar publikens möjligheter att följa tävlingarna. Tävlingen eftersänds dessutom i TV4 mellan 21.00-22.00.

080526 Karlstad GP

Sanna Kallur till Karlstad GP!

Det blir en Folksam Grand Prix- tävling för Sanna Kallur i sommar och glädjande nog blir det Karlstad GP.Sanna är en av friidrottsvärldens hetaste stjärnor just nu efter vinterns världsrekord över 60 m häck och hon är otvetydigt ett stort guldhopp i OS i Peking som avgörs bara veckorna efter Karlstad GP. Det blir med andra ord en Sanna i nära nog toppform som besöker Karlstad måndag 28 juli.

Eftersom 100 m häck är en Golden Leaguegren så innehåller Sannas sommarprogram inte många tävlingar i Sverige och självklart är vi oerhört stolta över att Karlstad GP finns med i listan över tävlingar.

Sannas program utomhus 2008:
1/6 ÅF Golden Leauge Berlin
6/6 ÅF Golden League Oslo
20-22/6 Europacupen Istanbul
11/7 ÅF Golden Leauge Rom
18/7 ÅF Golden Leauge Paris
22/7 DN Galan Stockholm
28/7 Karlstad GP Karlstad
1-3/8 SM Västerås
8-24/8 OS Peking
29/8 ÅF Golden Leauge Zürich
2/9 Super GP Lausanne
5/9 ÅF Golden Leauge Bryssel
13/9 IAAF World Athletic final Stuttgart

Vi kommer självklart bjuda Sanna på något vasst motståndarnamn men vilket det blir är ännu inte klart. Klart är dock att unga norskan Christina Vukicevic (född 1987) som tog silver vid junior-EM ifjol kommer och vi hoppas förstås också att Jenny Kallur är tävlingsredo i slutet av juli. Christina Vukicevic har ett personligt rekord som lyder 13.07 och det är väl bara en tidsfråga innan hon kryper under 13 sekunder.

Ni köper era biljetter till Karlstad GP på www.ticnet.se elller via Scalateatern 054-19 00 80!

080508 Karlstad GP

Biljetter släppta till Karlstad GP

För några dagar sedan släpptes biljetterna till årets stora friidrottsfest i Karlstad

Biljetter till Karlstad GP - en deltävling i Folksam Grand Prix finns nu att köpa på www.ticnet.se eller via Scalateatern i Karlstad (054-19 00 80)

080428 Karlstad GP

Carolina Klüft fullbordar sjukamp i Karlstad!


Foto: Hans Sjögren

Det kanske låter som rubriken ljuger men faktum är att när Carolina Klüft hoppar tresteg på Karlstad GP den 28 juli i sommar så är det hennes sjunde gren i Karlstad i galasammanhang genom tiderna. Hon har tidigare sprungit 100, 200, 100 m häck, hoppat höjd, stött kula och kastat spjut!


Nu får Karlstadspubliken möjlighet att se Carro i hennes nya gren bara veckorna innan OS i Peking. Än har hon dock inte kvalificerat sig för OS i den nya grenen men sannolikt är det avklarat långt innan 28 juli och istället är det mer eller mindre genrep beroende på vilken eller vilka grenar det blir på SM helgen efter.

Carolina Klüft är en av friidrottsvärldens största och mest populära profiler och vi är förstås oerhört glada och stolta över att hon återigen kommer till Karlstad och tävlar. Exakt vilka motståndare som blir aktuella får vi avvakta med tills vi vet vilken standard Carro håller i tresteg men hon kommer säkerligen förbättra det svenska rekordet rejält som för närvarande lyder 14.15 och innehas av klubbkompisen Camilla Johansson.

Sedan tidigare är också Stefan Holm och Johan Wissman klara för sommarens Karlstad GP och fler namn är nu på väg in när tävlingsplaneringarna spikas. Biljetter finns ute till försäljning och ni som vill sitta gör säkrast i att ringa Scalateatern eller besöka www.ticnet.se snarast.

080425 Karlstad GP

Holm och Wissman till Karlstad GP


Johan Wissman
Foto: Hans Sjögren

IF Göta Karlstad och Karlstad kommun har inlett ett samarbete och det innebär också att Götagalan byter namn till Karlstad Grand Prix. Redan är världsstjärnorna Stefan Holm och Johan Wissman klara för den "nya" tävlingen Karlstad GP som går av stapeln den 28:e juli.Idag blev det klart att Karlstads kommun och IF Göta Karlstad ingår ett samarbete gällande Götagalan för de närmaste två åren och samtidigt blir då galans namn Karlstad Grand Prix – en tävling som ingår i friidrottens nationella elitserie, Folksam Grand Prix.

Samtidigt kan föreningen stolt presentera de två första riktigt tunga svenska stjärnorna på årets gala - nämligen Stefan Holm och Johan Wissman. Stefan behöver ingen närmare presentation och det kan vara hans sista tävling på hemmaplan varför vi siktar på att göra herrarnas höjd till något alldeles extra. Johan Wissman kommer att springa 200 meter, en distans där han blev EM-tvåa 2006 och där han innehar det svenska rekordet med 20.38. Numera är siktet i första hand inställt på 400 meter där han ifjol nådde VM-final vilket var en fantastisk prestation.

Alla som vill säkerställa en sittplatsbiljett på Tingvalla IP måndag den 28 juli gör säkrast i att ringa Scalateatern eller besöka www.ticnet.se snarast där biljetterna till årets gala nu finns till försäljning. Vi räknar med att årets gala kommer att locka ett om möjligt ännu större intresse än fjolårets, som hade cirka 5 500 åskådare.

Utöver nytt namn blir det också nya innerplansdisplayer som visar resultaten med ökad tydlighet och dessutom blir det en storbildsskärm som visar start- och resultatlistor. Detta arbete är ett steg i att utveckla galan till att bli ännu mer publikvänlig. Galans huvudprogram kommer att innehålla drygt 15 grenar och pågå 18.30-20.30 med en timmes sammandrag i TV4 kl. 21.00.

Under de närmaste veckorna hoppas vi kunna presentera ytterligare stjärnor och den nya hemsidan för Folksam Grand Prix – www.folksamgp.se. Håll därför utkik efter information om Karlstad Grand Prix 28 juli 2008 på Folksam Grand Prix nya hemsida eller www.ifgota.se!

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!
 RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera