Hem  
  Inbjudan  
  Organisation  
  Anmälan  
  Startlista  
  PM/Information  
  Tidsprogram  
  Resultat  
  Media  
  Webbradio  
  Nyhetsarkiv  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagens gren: Män – 3000 meter hinder

100713 Karlstad GP

Sista loppet på Tingvalla IP för Karlstadssonen? IF Göta Karlstads Per Jacobsen har aviserat att detta är hans sista säsong på löparbanorna. Därför blir 2010 års upplaga av herrarnas 3000 meter hinder vid Karlstad GP speciellt. Det kan vara sista loppet på Tingvalla för Per och det är de facto sista chansen för Per att kvala in till ett internationellt mästerskap på bana! EM i Barcelona om två veckor lär bli Pers sista framträdande på den internationella friidrottsscenen i så fall.

Så sent som i söndags noterade Per 8:39.07, bara en ynka sekund från EM- kvalgränsen på 8:38.00. Vid Karlstad Grand Prix ges Per alla förutsättningar för att kapa den där sista sekunden. Collins Kosgei är farthållare i loppet och farten är beställd mot 8:35.00 och man tar sig dit via ett jämnt tempo. Per har tidigare varit kungen av Tingvalla bland annat när han vann hinderloppet vid Karlstad GP 2008. Om Per får samma publikstöd på torsdag som han fick då finns alla chanser att han en än gång kröns till kung av Tingvalla!

I loppet ser vi kanadensare, kenyaner, en tysk, en israel, en amerikan, en fransman, en holländare med mera. Vassast i loppet vid sidan av Per är på pappret amerikanen Ben Bruce och kenyanen Hillary Yego.

Vi hejar fram grabbarna till fina tider och Per till EM i Barcelona!

Det är nu 2 dagar kvar till Karlstad GP den 15:e juli. IF Göta Karlstad kommer fram till dess att presentera Dagens gren, en gren per dag, fram till evenemanget. Här får du chansen att få en djupare inblick i galagrenarna, vilka svenskar tävlar, vilka internationella stjärnor finns på plats och vilka kan överraska? Föreningen jobbar hårt för en välkomponerad gala med Världsstjärnor på Tingvalla IP, här får du chansen att följa detta arbete dagligen!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-