Hem  
  Inbjudan  
  Organisation  
  Anmälan  
  Startlista  
  PM/Information  
  Tidsprogram  
  Resultat  
  Media  
  Webbradio  
  Nyhetsarkiv  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagen innan: Karlstad GP imorgon!

100714 Karlstad GP

Imorgon smäller det på Tingvalla IP! 2010 års Karlstad Grand Prix avgörs och det kommer att bli fartfyllda tävlingar med många heta dueller. Många gör genrep inför Europamästerskapen i Barcelona medan andra jagar kvalgränsen till samma mästerskap!

Hela 34 nationer finns representerade bland de dryga 130 utlandsgästerna. Ytterligare 200 svenska deltagare ges chansen att tävla imorgon mellan 15.30 och 21.10. Värmlandspubliken kommer att få se deltagare från bland annat Panama, Israel, Zimbabwe, Sydafrika, Japan och Azerbadjan. Morgondagens friidrottstävling innehåller det mesta och det finns goda förutsättningar för en riktigt trevlig kväll!

Förväntningarna!?

Vi hoppas att Carolina Klüft imorgon klarar 6.55 i längdhoppet och får åka med den svenska truppen till EM i Barcelona. Vi hoppas att Joel Bodén klarar EM- kvalgränsen i det benhårda loppet över 1500 meter. 3:42.00 är tiden att slå för Joel! Vi håller tummarna för att IF Göta Karlstads egna atleter ska få till det i sina tävlingar. Sofia Larsson kvalade till EM i söndags och visar på stigande diskusform. Vi hoppas att Per Jacobsen får en bra resa i hinderloppet mot 8:38.00. Vi vill att Emma Rienas får god draghjälp på 100 meter och att de svenska landslagen över 4x100 meter får bra ”pace” från de utländska deltagarna. Vi önskar att kvartsmilaren Fredrik Johansson får publikstöd varvet runt mot 46.75 och EM- kval! Vi tror att det kommer att krävas 2.30 eller mer för att vinna herrarnas höjdtävling och att Linus Törnblad drar det längsta strået! På 800 meter vill vi att redan EM- klara Claesson/Asplund får med sig ytterligare en landsman till EM i Barcelona. Vi vill att förbundskapten Stefan Olsson kan summera kvällen och konstatera att ytterligare 10 svenskar får följa med till Barcelona nästa vecka.

Höjdpunkterna!?

200 meterloppet med Johan Wissman blir en riktig raket. Wissman bygger upp speeden inför EM och får tufft motstånd genom kurvan och över upploppet. Wissman brukar vinna på Tingvalla, han har banrekordet på distansen och har tidigare krigat ner motståndare som varit bättre på pappret. Mångkampsduon Almgren/Wiberg gör en intressant trekamp mot nordiske juniormästaren i tiokamp, hemmahoppet, Douglas Stenberg och välmeriterade längd- och trestegshopparen, jamaicanen, James Beckford. Kula, 110 meter häck och längd står på programmet för dessa herrar. Herrarnas höjdhoppstävling, Holm Invitational, är något utöver det vanliga med världsmästare Donald Thomas mot Linus Törnblad. Vi ser även tre mycket kompetenta amerikaner och en Medhi Alkatib som vill göra 2.25 och ta sig till EM. Vi ser Philip Nossmy i ett enormt jämnt lopp över 110 meter häck där det endast skiljer någon tiondel löparna emellan. Kom inte för sent till morgondagens tävlingar, redan 17.50 startar kvinnornas längdhopp med Carolina Klüft!

Håll utkik efter!?

Ramil Guliyev och Alonso Edward, båda 200 meter. Azerbadjanen Guliyev slog igenom förra året med 10.08 på 100 meter och 20.04 på 200 meter. Edward från Panama var tvåa vid VM förra året på distansen efter en viss Usain Bolt! James Beckford i trekampen. Jamaicanen med de osannolika personliga rekorden, 17.92 i tresteg och 8.63 i längd! Kultävlingen i målkurvan lär bjuda på riktigt långa stötar. Amerikanen Dan Taylor har stött 21.78 som bäst och flera av deltagarna har kapacitet att stöta den 7.26 kg tunga kulan över 20 meter! Vi startar morgondagens huvudprogram med 100 meter häck. Håll därför utkik efter tjejerna som utgör det vassaste häcklopp som Tingvalla IP någonsin skådat. Vi ser bland annat rutinerade och meriterade Vonette Dixon och norska rekordhållerskan Christina Vukicevic!

Detta är lite av vad Karlstad GP anno 2010 kommer att erbjuda. Varmt välkomna till Tingvalla IP imorgon, mycket nöje!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-