Världsstjärnan Angelica Bengtsson klar för Karlstad Grand Prix

170628 Karlstad GP

Hässelby SK:s världsstjärna i stavhopp Angelica Bengtsson gör sin enda tävlingsstart före VM i London på Karlstad GP den 25 juli. Hennes internationella meritlista är lång och innefattar bland annat en bronsmedalj från både årets Inomhus-EM och EM utomhus förra året. Tidigare har Angelica tävlat på Tingvalla i samband med Junior-SM i friidrott men gör nu en intressant start inför betydligt tätare åskådarled.

- Karlstad GP den 25 juli kommer att bli en idrottsfest som publiken sent kommer att glömma. En viktig bit för att få till en bra gala har varit att få klart med Angelica. Hon är en mycket populär friidrottstjej som har presterat på hög internationell nivå under flera år. Den kunniga Karlstadspubliken kommer att få se Angelica i sin enda tävlingsstart före VM i London som genomförs strax efter vår gala, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Det är ingen vild gissning att banrekordet på Tingvalla som lyder på 4.40 kommer att förbättras påtagligt.

IF Göta Karlstads egna Sofie Skoog kommer självklart att hoppa höjd den 25 juli. Denna värmländska världsartisten tränas som bekant av den olympiska guldmedaljören Stefan Holm och deras samarbete är mycket framgångsrikt. Sofie klarade nyligen VM-kvalgränsen 1.94 på BAUHAUS-galan i Stockholm och tog hem segern i kvinnliga höjdhoppet vid Lag-EM First League i finska Vasa.

Sedan tidigare är världsartisten i diskus Daniel Ståhl klar för start på Karlstad GP.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER