Världsstjärnan Erika Kinsey klar för Karlstad GP

170710 Karlstad GP

Idag genomfördes IAAF Diamond League-galan i London på den arena där VM kommer att arrangeras den 4-13 augusti. Ett av de absolut sista formtesterna för svenska och en del internationella stjärnor är Karlstad GP den 25 juli. Vid dagens tävlingar på Londons Olympiastadion slutade Trångsvikens världsstjärna Erika Kinsey trea i höjd med fina 1.94. Nu kan vi avslöja att hon är klar för start på Karlstad GP den 25 juli. Där möter hon bland annat IF Göta Karlstads egen Sofie Skoog som blev fyra i dagens världsgala med det tangerade personbästat 1.94. Bland annat hade båda svenskorna olympiska guldmedaljören från 2016, Ruth Beitia, efter sig i resultatlistan.

- Jag är mycket stolt över att kunna presentera en högsklassig höjdhoppstävling för kvinnor på Karlstad Grand Prix. Både Erika Kinsey och vår egen Sofie Skoog är i år stabila på världshöjder och på Tingvalla den 25 juli blir det ett hyperintressant genrep inför VM i London, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Banrekordet är från 2002 och innehas av en annan svensk höjdhoppsikon, Turebergs Kajsa Bergqvist.

Spårvägens Daniel Ståhl vann diskustävlingen vid dagens IAAF Diamond-gala i London. Nu återvänder han till Sverige för en kortare träningsperiod på hemmaplan. Nästa tävling för denna världsartist är Karlstad GP. Vid förra Folksam GP-galan i Sollentuna utraderade han Ricky Bruchs 33 år gamla svenska rekord genom att kasta 71.29, vilket även är världens i särklass bästa resultat i år.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER