Formstarka Khaddi Sagnia klar för Karlstad GP

170713 Karlstad GP

Vid Världsungdomsspelen i Göteborg den 1 juli hoppade Ullevis storstjärna Khaddi Sagnia fina 6.72 i längdhopp. Igår vid Folksam Grand Prix-galan på klassiska Slottskogsvallen noterade hon 6.67 och segrade med tre centimeter över brasilianskan Eliane Martins. Nu kan vi avslöja att Khaddi är klar för start på Karlstad GP.

Under de senaste tävlingarna har denna karismatiska och glädjefyllda friidrottsprofil visat en uppåtgående formkurva. Samtidigt vet vi att hon har mer kapacitet i kroppen vilket även hon själv indikerade i en intervju med SVT efter gårdagens Folksam Grand Prix-gala.

– Jag var väldigt nervös idag. Det var väldigt ojämnt i löpningen. Men ju mer jag hoppade desto bättre blev det. Jag har insett att jag måste köra fler inlöpningar än vad jag har gjort. Den sista halvan kändes det verkligen som jag kan hoppa över kvalgränsen till VM, kommenterade Khaddi.

Kvalgränsen till VM i London är 6.75 men 6.72 kan mycket väl räcka då Khaddi för närvarande är på plats 20 på världsbästalistan och Internationella Friidrottsförbundet planerar att bjuda in 32 aktiva till start på det globala mästerskapet i början av augusti.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER