Ännu en galafest i spjutstaden Karlstad

170715 Karlstad GP

Länge har spjutkastningen haft en stark position i Karlstads friidrottsliv. IF Göta Karlstads nyblivna 50-åring Patrik Bodén var tidigare världsrekordinnehavare i grenen och friidrottsgalorna på Tingvalla har ofta kunnat bjuda den kunniga publiken på en kvalitativ spjuttävling. Även i år kan arrangemangsansvarige Johan Engberg visa upp ett bra startfält. Bålstas Kim Amb har en gedigen internationell meritlista och har i år kastat 82.02. På den svenska årsbästalistan följs han på 82.01 av Södertäljesonen Gabriel Wallin. Både Gabriel och deras landslagskollega Jiannis Smalios deltager i den attraktiva friidrottsgalan Karlstad GP den 25 juli. De svenska spjutprofilerna utmanas av tyska världskastarna Lars Hamann och Bernard Seifert. Hamann är 9:a på årets världsbästalista med 86.71 och Seifert har under året noterat 84.62 som bäst.

- Grenen spjut är en viktig del av friidrottsgalorna i Karlstad. Jag är därför mycket glad att ännu en gång kunna presentera ett starkt startfält i grenen vid Karlstad GP, säger arrangemangsansvarige Johan Engberg i en kommentar.

Det är flera starka profiler som i Värmlands residensstad under många år arbetet med utvecklingen av spjutkastningen, en av den olympiska huvudidrottens mest klassiska grenar. Spjutprofessorn och nestorn Anders Borgström har ett internationellt mycket gott rykte efter att under en stor del av sitt liv med passion och lidelse arbetat hårt för att hela tiden flytta fram positionerna inom olika verksamhetsdelar av denna gren på lokal, nationell och global nivå. Andra starka spjutprofiler lokalt har varit Raimo Pihl, Lennart Hedmark och Lasse Haka.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER