Starkt 800-meterslopp vid årets Karlstad GP – färske europamästaren Andreas Kramer startar

170717 Karlstad GP

Svensk medel- och långdistanslöpning är för närvarande inne i en tydlig framgångsvåg. En del av de främsta löparna deltager på Karlstad Grand Prix den 25 juli och bland annat blir manliga 800-metersloppet hyperintressant. Det samlar den framgångsrike Junior-EM stjärnan Andreas Kramer från Sävedalen, Spårvägens internationellt gångbare Kalle Berglund och Andreas Almgren från Tureberg, som är tvåa genom tiderna i Sverige på distansen. De svenska stjärnorna utmanas av flera internationellt gångbara löpare.

Den förstnämnde svensken Andreas Kramer blev för bara några timmar sedan europamästare för U23 på 800 meter. Efter ledning från start till mål gick svensken i mål först på 1.48.17. Svensk medel- och långdistanslöpning skördar alltså ytterligare en framgång utöver det vanliga och europamästaren själv ser nu fram emot Karlstad Grand Prix den 25 juli.

- Otroligt härligt med guld, det känns som jag måste smälta detta en stund. Jag känner mig extremt stark just nu och det är väldigt skönt att vinna från ledning. I Karlstad blir det ett annat lopp, nu har jag vunnit, i Karlstad vill jag springa fort!, säger Andreas Kramer direkt efter triumfen i polska Bydgoszcz.

Tävlingens arrangemangsansvarige, Johan Engberg, berättar mer om loppet.

- 800 meter för herrar har blivit lite av en klassiker på Karlstad Grand Prix de senaste åren. Årets lopp känns som något alldeles extra! De svenska grabbarna kommer att få hårt motstånd, bland annat från britten Andrew Osagie som gjort 1.45 flera gånger i år och 1.43 som bäst. Kenyanen Edward Kemboi finns också med i loppet, han har gjort 1.44.77 i år. Det kommer bli ett kanonlopp, avslutar en nöjd Engberg.

Svensk elitfriidrott är inne i en medvindsfas just nu som du får gå flera år tillbaka för att finna på motsvarande nivå. Många av de svenska stjärnorna kommer till Karlstad GP den 25 juli. Vi kommer att få se Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson i stav och Sofie Skoog och Erika Kinsey i höjd för att nämna några.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER