Svenske rekordhållaren på 800 meter, Andreas Kramer, kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli

180703 Karlstad GP

Förra året avslutades Karlstad Grand Prix med herrarnas 800 meter. Det blev då ett fantastiskt cresendo på en härlig kväll när Andreas Kramer från Sävedalens AIK slog det svenska rekordet och noterade 1.45.13.

Igår tävlade Kramer i ungerska Székesfehérvár och där visade han att formen verkligen är på gång. Kramer var i loppet omringad av medaljörer från stora mästerskap och krigade, över upploppet, till sig en meriterande fjärdeplats. Tiden för Kramer skrevs till mycket fina 1.45.34, årsbästa och näst bästa loppet någonsin, endast 0.21 från svenska rekordet från Tingvalla förra året.

Idag kan arrangören av Karlstad Grand Prix avslöja att Kramer återkommer till Karlstad och Karlstad Grand Prix den 25 juli. En kort intervju med Kramer dagen efter ger följande:

- Jag öppnade säsongen bra i Hengelo och fick ett väldigt bra svar direkt var jag låg just då. Sen har jag haft några lopp som gestaltat sig lite olika. I de loppen har det inte blivit några snabba tider men det har varit bra mästerskapsförberedande lopp. Igår fick jag ett snabbt lopp i Ungern med min näst snabbaste tid någonsin vilket var en skön bekräftelse på att jag ligger bra till just nu.

- Kommande veckorna går jag in i en period där jag kommer fokusera på att träna för att ytterligare förbereda mig inför EM. I Karlstad är tanken att jag skall vara i bra form så att jag kan springa fort då med bara två veckor kvar till EM i Berlin.

- Det brukar alltid bli bra tävlingar i Karlstad och förra året blev väldigt bra för min del när jag kunde slå svenskt rekord. Publiken har alltid hjälp mig fram till bra resultat och jag har mycket vänner och släkt som kommer och stöttar mig. Jag hoppas det blir bra förutsättningar i år också med stort stöd från läktaren.

Från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad är det såklart positiva tongångar.

- Det blir en fantastisk friidrottsgala i år, vi har redan Daniel Ståhl, Michel Tornéus och såklart Armand Duplantis. Nu fyller vi på med Kramer som gjorde det fantastiskt på Tingvalla förra året och sedan har vi ju också de lokala stjärnorna med Henrik Larsson och Sofie Skoog i spetsen. Det här blir kul, säger Johan Engberg från IF Göta.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER