IF Götas svenska juniorrekordhållare Henrik Larsson möter hårt motstånd på Karlstad GP

180712 Karlstad GP

Henrik Larsson noterade fantastiska 10.22 på 100 meter när han vann ena semifinalen vid Junior-VM i Tammerfors. Denna tid är nytt svenskt juniorrekord och han slutade på sjätte plats i finalen med tiden 10.28. Vi kan nu informera om att Götasonen på Karlstad GP den 25 juli kommer att möta hårt motstånd. Japans två främsta sprinterlöpare, Ryota Yamagata och Asuka Cambridge, kommer till Värmlands residensstad och säkert påverka den mycket lovande Henrik Larsson till fina tider.

- Jag är mycket glad att vi kan erbjuda den kunniga Karlstadspubliken sprinterlöpning av högsta klass. Det ska bli mycket spännande att se vad vår egen Henrik Larsson kan prestera på hemmaplan. Han har på Junior-VM i Tammerfors visat att han tillhör den yppersta världseliten för juniorer, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
Ryota Yamagata har ett personligt rekord på 100 meter på mycket fina 10.00. Senare under Junior-VM i Tammerfors springer Henrik 200 meter och han möter på Tingvalla de japanska sprinterstjärnorna på både 100 och 200 meter.
Sedan tidigare är bland annat storstjärnorna Armand "Mondo" Duplantis, Daniel Ståhl, Andreas och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP. Galan den 25 juli är för många av våra främsta aktiva den sista tävlingen före EM i Berlin. Därför blir årets tävlingar extra intressanta.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER