Diskustävling av yppersta världsklass på Karlstad GP

180716 Karlstad GP

Sedan tidigare har arrangören IF Göta Karlstad kunnat informera om att Daniel Ståhl och Simon Pettersson är klara för start på Karlstad GP den 25 juli. Ståhl var förra året VM-tvåa i London och statistisk världsetta samtidigt som han i VM-finalen i London kompletterades med Pettersson som slutade på en fin elfteplats i sin debut (!!) i seniorlandslaget. Nu kan vi presentera att de amerikanska världskastarna Reggie Jagers och Sam Mattis deltager i den stjärnspäckade galan på Tingvalla IP den 25 juli. Jagers vann årets amerikanska mästerskap och har ett årsbästa på mycket goda 68.61 meter. Vid de amerikanska mästerskapen slutade Mattis på tredje plats och han har kastat 66.32 i år. Så det är verkliga toppnamn som utmanar de svenska världsstjärnorna i diskusringen i solstaden! Årsbästat för Ståhl är 68.12 från Lag-SM i Helsingborg den 6 juli och Petterson har i år noterat nytt personbästa med 65.84.

- Det är fantastiskt att vi kan erbjuda den kunniga friidrottspubliken i Karlstad en diskustävling av yppersta världsklass, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
Ståhl och Pettersson är redan uttagna till EM i Berlin i början av augusti månad. Den tredje svenska platsen i manlig diskus är emellertid fortfarande öppen och OS-finalisten Axel Härstedt och Jakob Gardenkrans vill säkert på Karlstad GP visa förbundskapten Karin Torneklint att de är värda ett klartecken.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER