Svenska rekordhållerskan Fanny Roos gör en mycket intressant start på Karlstad GP

180717 Karlstad GP

Den 14 april i år noterade Fanny Roos nytt svenskt rekord i kula med 18.68 meter vid en tävling i Kalifornien i USA. Nu kan IF Göta Karlstad berätta att hon deltager på Karlstad GP vilket är en viktig avstämning inför EM i Berlin som kulstjärnan fått klartecken till.

- Det ska bli väldigt kul att tävla i Karlstad. Jag har tidigare tävlat där en gång och det var en väldigt bra tävling. Det blir ett viktigt genrep inför Europamästerskapen, säger Fanny Roos i en kommentar.

På Fannys meritlista finns bland annat en fjärdeplats från Inomhus-EM 2017 och seger vid U23-EM samma år. Hon tränas av den svenske demontränaren Vésteinn Hasteinsson som är mycket kunnig i grenarna kula och diskus. I hans stall finns bland annat även Daniel Ståhl och Simon Pettersson som även de kommer till friidrottsmetropolen Karlstad.

Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER