Hyperintressant längdhoppstävling med svenska 8-metersmän

180718 Karlstad GP

Årets svenska årsbästalista i manligt längdhopp toppas av Malmö AI:s talangfulle Thobias Nilsson Montler med resultatet 8.03. Sedan en tid tillbaka har Thobias ett intressant samarbete med den erkände hopptränaren Yannick Tregaro och han hoppade även 8.09 på BAUHAUS-galan i aningen för stark medvind. På Karlstad GP utmanas han av världshopparen Michel Tornéus från Hammarby IF och ytterligare en svensk 8-metersman, IFK Lidingös Andreas Otterling. Svenska rekordhållaren Tornéus har under många år visat framfötterna på toppen av den globala scenen och även Otterling har varit på prispallen vid internationella mästerskap. Nu pressas de ordentligt i friidrottsmetropolen Karlstad av Nilsson Montler.

- Räkna med att det manliga längdhoppet blir en rysare med stark prestige mellan de svenska topphopparna. Banrekordet på 8.06 har en viss Andreas Otterling från Karlstad GP 2015. Det kan sitta löst den 25 juli. Karlstadspubliken har en stor längdhoppsfest att se fram emot, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
För Andreas Otterling gäller det att visa god form i solstaden om det ska bli någon start vid Europamästerskapen i Berlin senare i sommar. Malmö AI:s Thobias Montler Nilsson och Hammarby IF:s Michel Tornéus är nominerade av förbundskapten Karin Torneklint.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Daniel Ståhl klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER