Kim Amb försöker EM-kvala i Karlstad och utmanas av spjutnestorn Anders Borgströms världsstjärnor

180721 Karlstad GP

Kim Amb har under många år varit en spjutkastare på hög global nivå med meriter från de allra största internationella tävlingarna. Efter att ha varit skadedrabbad en tid gör han nu ett försök att på Karlstad GP kvalificera sig till EM i Berlin. Bålstasonen, med släktrötter i Värmland, har tidigare kastat bra i Karlstad där spjuttraditionerna sitter djupt.

”Spjutprofessorn” Anders Borgström har ägnat decennier åt ambitiöst utvecklingsarbete inom denna ädla friidrottsgren. Sedan en tillbaka är han speciell träningsrådgivare till spjutkastare från Taiwan. Det har utvecklats till något av en succésaga. Hans främste aktiv, Cheng Chao-Tsun, har ett personligt rekord på 91.36 och är asiatisk rekordhållare. Vidare vann han Universiaden förra året och en annan av Borgströms spjutkastare, Huang Shi-Feng, slutade där på tredje plats. Båda världsstjärnorna kommer till start på Karlstad GP och erbjuder Kim Amb samt övriga kastare högklassigt motstånd. Allt övervakat av ”spjutprofessor” Borgström vars livsinsats för spjutkastningen i Sverige, Taiwan och övriga världen knappast kan överskattas.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson, Daniel Ståhl och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER