Nyheter

180615 Karlstad GP

Sveriges världstoppstjärna Armand Duplantis tävlar i Karlstad

I söndags togs Armand ”Mondo” Duplantis hem en bejublad seger vid BAUHAUS-galan, som ingår i den globala tävlingsserien IAAF Diamond League, på Stockholms stadion. Den svenske supertalangen hoppade 5.86 meter i Stockholm och besegrade bland annat amerikanske VM-ettan från London, Sam Kendricks. Nu har IF Göta Karlstad den stora äran att informera om att Armand Duplantis är klar för start på Karlstad GP den 25 juli.

- Det ska bli kul att tävla i Karlstad för första gången. Jag har hört att det brukar vara riktigt bra stämning så se till att komma till Tingvalla så ska jag göra mitt bästa för att bjuda på bra underhållning, framhåller Duplantis i en kommentar.

Trots sin unga ålder har Armand Duplantis redan en lång meritlista. Bland annat är han innehavare av juniorvärldsrekordet med magiska 5.93 meter. Det som är extra intressant med ”Mondo” är att samtidigt som han är ödmjuk är han mycket utvecklingsinriktad och offensiv i sina tankar om sina framtida år i världstoppen i stavhopp.

Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Sofie Skoog och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP.

180612 Karlstad GP

Längdhoppsikonen Michel Tornéus EM-genrepar på Karlstad GP

Idag genomfördes en presskonferens i Folksamhuset i Stockholm med alla arrangörer inför årets Folksam Grand Prix-säsong. IF Götas Johan Engberg presenterade en del tankar inför årets gala. Bland annat informerade han om att Karlstad GP kommer att fortsätta med innovativa inslag på den mycket uppskattade galan i solstaden. Medverkande på presskonferensen var även Hammarby IF:s världsstjärna Michel Tornéus som meddelade den församlade presskåren att han gör sitt genrep inför Europamästerskapen i Berlin på Karlstad GP.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till galan i Karlstad som jag deltagit i många gånger. Det är alltid en väl organiserad tävling med en engagerad publik. Ofta har jag använt Karlstad GP som en sista avstämning gällande några tekniska detaljer inför ett internationellt mästerskap. I år blir det min sista tävling före EM i Berlin.

Michel Tornéus är en av de verkligt stora inom svensk friidrott. Bland hans meriter finns ett Inomhus-EM guld från 2015 och han har ytterligare fem medaljer från internationella mästerskap. Vidare slutade han fyra på OS i London och han är innehavare av det svenska rekordet med ett jättehopp från 2016 på 8.44 meter.

Sedan tidigare vet vi att diskusfantomerna Daniel Ståhl och Simon Petterson är klara för tävlingen i Karlstad.

180509 Karlstad GP

Första stjärnorna klara för årets Karlstad Grand Prix

Idag kan arrangörsföreningen IF Göta Karlstad stolt berätta om de första stjärnorna som är klara för årets Folksam Grand Prix i Karlstad. Diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli. VM-tvåan och världsettan från i fjol, Daniel Ståhl, kommer tillbaka till Tingvalla för att förbättra sitt banrekord från 2017. Förra året innebar inte bara VM-silver för Daniel utan också ett fantastiskt svenskt rekord, i samband med Folksam Grand Prix i Sollentuna, med mycket imponerande 71.29. Nu kommer han alltså tillbaka till Tingvalla och Karlstad i uppladdningen för EM i Berlin.

- Ska bli skoj att tävla i Karlstad. Jag gillar Karlstad, man känner sig alltid välkommen av de klockrena människorna runt omkring både arrangörer och publik. Tävlingen är viktig och ett bra genrep inför EM i Berlin. Ser framemot en fullsatt läktare och skrik från publiken, säger Daniel i en kommentar från träningsläger i USA.

VM-finalisten från i fjol Simon Pettersson har, precis som Daniel, börjat säsongen 2018 på ett övertygande sätt. Personligt rekord med fina 65.81 och en åttonde plats i världen just nu. Simon, som gick friidrottsgymnasiet i Karlstad, kommenterar sin start i Karlstad Grand Prix på följande vis;

- Karlstad ligger mig varmt om hjärtat, jag gillar att tävla där och framför allt på Karlstad GP! De är alltid bra publik som hjälper till att locka fram de där lilla extra. Mina förhoppningar inför årets upplaga är att få ett bra genrep inför EM så kast runt 64-65m skulle kännas väldigt bra. Jag ser fram emot den 25 juli!

Den manliga diskusen är för Sverige idag den gren som har störst konkurrenskraft internationellt. Det bekräftas av den tredje svensken som är klar för tävlingen. Daniel och Simons träningskompis Jakob Gardenkrans tar också plats i startfältet. Unge Jakob har i år noterat personligt rekord med 63.63.

Arrangörsföreningen fortsätter nu att jobba hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

180305 Karlstad GP

ELITEN ÄR REDO. ÄR DU?

25 JULI PÅ TINGVALLA IP
FRIIDROTT I VÄRLDSKLASS
Onsdagen den 25 juli har IF Göta Karlstad nöjet att
bjuda in till Folksam Grand Prix på Tingvalla IP.

Karlstad Grand Prix avgörs i år, precis innan avresa till europamästerskapen i Berlin, med flera av Sveriges bästa friidrottare på plats. Dessa ställs mot högklassigt internationellt motstånd och du har möjlighet att följa dessa tävlingar från första parkett, live i Karlstad.
I fjol fick vi bland annat se världsettan Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson med svenska rekordförsök i stav och löpartalangen Andreas Kramers svenska rekord på 800 meter. Tävlingen bjöd sedvanlig spänning och visst vore det väl kul att få se den nya generationen svenska friidrottare in action!

I år avgörs alltså Karlstad Grand Prix som sista tävling innan EM i Berlin. Förhoppningsvis får Sofie Skoog chansen att möta världseliten på hemmaplan i genrepet inför EM! Vi ser också fram emot att få se förra årets stjärnskott och Sveriges nya sprintkomet, götisten, Henrik Larsson över 100 och 200 meter. Henrik slog det svenska juniorrekordet på 100 meter i augusti förra året och går nu en ny spännande säsong till mötes! Vi kommer att få se flera av våra lokala friidrottare så kom och heja på götisterna och friidrottarna från Värmland.

Arrangörsföreningen jobbar nu hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Sollentuna
SVT-play
28 juni
18:00-20:00
TITELSPONSOR

SPONSORER