Nyheter

180725 Karlstad GP

Magisk friidrottskväll i Karlstad

Friidrotten har under lång tid varit starkt förankrad i Karlstad. Emellertid måste den 25 juli år 2018 betecknas som ett mycket viktigt datum för den olympiska huvudidrotten i Värmlands residensstad. Med bra väder, en engagerad publik, flera världsresultat av svenska aktiva och två fantastiska svenska rekord blev det en magisk friidrottskväll när Karlstad Grand Prix genomfördes på Tingvalla IP.

Förra året noterade Sävedalens Andreas Kramer nytt svenskt rekord med 1:45.13. I kväll blev det en aning annorlunda lopp och Sävedalenslöparen passerade faktiskt 600 meter på en tydligt sämre tid än förra året. Däremot avslutade han bländade och var mycket stark på upploppet. Det nya svenska rekordet lyder på 1:45.03. Karlstadspubliken älskar Andreas Kramer och kärleken är tydligt besvarad!

I år har Angelica Bengtsson genomfört flera bra tävlingar och tog tidigare under sommaren tillbaka det svenska rekordet från sin rival Michaela Meijer. Hässelbyhopperskan hade före Karlstad Grand Prix framhållit den goda stämningen på galorna i solstaden och det var verkligen en magisk atmosfär även i kväll på Karlstad Grand Prix. När Angelica tog sig över den nya svenska rekordhöjden 4.73 var det nästan som att det gick att ta på den kollektiva glädjen bland alla idrottsvänner som i kväll var på plats. Under årets utomhussäsong har Hässelbys världsstjärna visat en jämnhet på höga höjder vilket kan vara extra viktigt inför Europamästerskapen i Berlin då nivån i Europa är hög i år.

Våra storstjärnor Daniel Ståhl och Armand ”Mondo” Duplantis gjorde ingen som besökte Tingvalla IP i kväll besviken. Spårvägens Friidrottsklubbs Daniel Ståhl noterade nytt banrekord med fantastiska 69.11. Det gör honom till trea på årets världsbästalista. ”Ståhlmannen” från Järfälla har en stegrande formkurva och bjöd på friidrottsshow på Karlstad Grand Prix. Armand ”Mondo” Duplantis levererar denna sommar världsresultat på rad. I kväll raderade han ut Patrik Kristianssons (numera Klüft) femton år gamla banrekord genom att hoppa fina 5.80. Därefter försökte han på den 5.94, vilket skulle varit nytt svenskt rekord och juniorvärldsrekord. Emellertid gjorde ”Mondo” ingen besviken genom att notera goda 5.80.
Vidare kan noteras goda 83.67 av Cheng Chao-Tsun i det manliga spjutet, en av spjutprofessor Anders Borgströms adepter från Taiwan. IF Göta Karlstads stora stjärna Sofie Skoog vann det kvinnliga höjdhoppet med 1.90. På kvinnliga 800 meter var det ett världsresultat genom att USA:s Ce´aira Brown noterade 1:58.01. Och ett antal årsbästaresultat och personliga rekord presterades av svenska och internationella aktiva. Folksam Grand Prix-serien, där Karlstad Grand Prix är en av deltävlingarna, är som bekant ett utmärkt tillfälle för många aktiva att prestera på topp. Förhållandena denna eftermiddag och kväll var på många sätt mycket goda i Karlstad. Tingvalla IP fick hela fem nya banrekord.

Publiksiffran vid årets upplaga av Karlstad Grand Prix 2018 var 4589. Dessa personer och tävlingsgeneralen Johan Engberg samt hela arrangerade IF Göta Karlstad har all anledning att vara mycket nöjda med årets arrangemang.

Den 25 juli år 2018 är för evigt inristad i historieböckerna för friidrotten i Värmland. Det var en magisk kväll på Tingvalla. Något att minnas för lång tid framöver!

Karl Johan Bertil Storåkers

180721 Karlstad GP

Kim Amb försöker EM-kvala i Karlstad och utmanas av spjutnestorn Anders Borgströms världsstjärnor

Kim Amb har under många år varit en spjutkastare på hög global nivå med meriter från de allra största internationella tävlingarna. Efter att ha varit skadedrabbad en tid gör han nu ett försök att på Karlstad GP kvalificera sig till EM i Berlin. Bålstasonen, med släktrötter i Värmland, har tidigare kastat bra i Karlstad där spjuttraditionerna sitter djupt.

”Spjutprofessorn” Anders Borgström har ägnat decennier åt ambitiöst utvecklingsarbete inom denna ädla friidrottsgren. Sedan en tillbaka är han speciell träningsrådgivare till spjutkastare från Taiwan. Det har utvecklats till något av en succésaga. Hans främste aktiv, Cheng Chao-Tsun, har ett personligt rekord på 91.36 och är asiatisk rekordhållare. Vidare vann han Universiaden förra året och en annan av Borgströms spjutkastare, Huang Shi-Feng, slutade där på tredje plats. Båda världsstjärnorna kommer till start på Karlstad GP och erbjuder Kim Amb samt övriga kastare högklassigt motstånd. Allt övervakat av ”spjutprofessor” Borgström vars livsinsats för spjutkastningen i Sverige, Taiwan och övriga världen knappast kan överskattas.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson, Daniel Ståhl och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180719 Karlstad GP

Fjolårets rekordlopp på 800 meter kan upprepas

Fjolårets upplaga av Karlstad Grand Prix slutade med ett bejublat lopp på 800 meter för män där bland annat Sävedalens Andreas Kramer noterade nytt svenskt rekord med 1:45.13. För några veckor sedan meddelade arrangören IF Göta Karlstad att Kramer kommer tillbaka. Nu står det även klart att han får riktigt vasst motstånd på Tingvalla den 25 juli. Världen kommer till Värmlands residensstad!

Meritmässigt är Alfred Kipketer, Kenya, den främste löparen i loppet. Kipketer var för två år sedan sjua i OS-finalen i Rio de Janeiro och har ett imponerande personbästa på 1:42.87 från samma år. Kipketer, som tidigare har blivit både ungdoms- och juniorvärldsmästare, har även i år varit framgångsrik och är i skrivande stund sexa i världen med 1:44.28 från slutet av juni. Även landsmannen Cornelius Tuwei som sprungit under 1:45 i år kommer till start på Karlstad GP. Tuwei har gjort 1:44.91 och de båda löparna springer på fredag klassiska Diamond League-tävlingen i Monaco innan blickarna riktas mot Karlstad.

Manliga 800 meter på galan på Tingvalla har under de senaste åren blivit ett av de vassaste loppen utanför Diamond League-cirkusen. Ett bevis på det är att ytterligare två namnkunniga löpare kommer till Karlstad. Antoine Gakeme är Burundis representant på världsscenen. Han har ett VM-silver inomhus på meritkontot från Portland år 2016 och ett personbästa på 1:44.09. I år har han sprungit på 1:45.14, exakt två tiondelar snabbare än Andreas Kramers svenska årsbästa 1:45.34. Kramer har de tre snabbaste svenska noteringarna på sträckan genom tiderna men hans svenska rekord på 1:45.13 från förra året är ännu oöverträffat.
Förutom Andreas Kramer kommer även silvermedaljören från inomhus-EM 2017, Kalle Berglund, att springa loppet. Även Sverige genom tiderna tredje snabbaste löpare på sträckan, Andreas Almgren, finns med på startlinjen. Almgrens personbästa lyder på 1:45.59.

180718 Karlstad GP

Hyperintressant längdhoppstävling med svenska 8-metersmän

Årets svenska årsbästalista i manligt längdhopp toppas av Malmö AI:s talangfulle Thobias Nilsson Montler med resultatet 8.03. Sedan en tid tillbaka har Thobias ett intressant samarbete med den erkände hopptränaren Yannick Tregaro och han hoppade även 8.09 på BAUHAUS-galan i aningen för stark medvind. På Karlstad GP utmanas han av världshopparen Michel Tornéus från Hammarby IF och ytterligare en svensk 8-metersman, IFK Lidingös Andreas Otterling. Svenska rekordhållaren Tornéus har under många år visat framfötterna på toppen av den globala scenen och även Otterling har varit på prispallen vid internationella mästerskap. Nu pressas de ordentligt i friidrottsmetropolen Karlstad av Nilsson Montler.

- Räkna med att det manliga längdhoppet blir en rysare med stark prestige mellan de svenska topphopparna. Banrekordet på 8.06 har en viss Andreas Otterling från Karlstad GP 2015. Det kan sitta löst den 25 juli. Karlstadspubliken har en stor längdhoppsfest att se fram emot, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
För Andreas Otterling gäller det att visa god form i solstaden om det ska bli någon start vid Europamästerskapen i Berlin senare i sommar. Malmö AI:s Thobias Montler Nilsson och Hammarby IF:s Michel Tornéus är nominerade av förbundskapten Karin Torneklint.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Daniel Ståhl klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180717 Karlstad GP

Svenska rekordhållerskan Fanny Roos gör en mycket intressant start på Karlstad GP

Den 14 april i år noterade Fanny Roos nytt svenskt rekord i kula med 18.68 meter vid en tävling i Kalifornien i USA. Nu kan IF Göta Karlstad berätta att hon deltager på Karlstad GP vilket är en viktig avstämning inför EM i Berlin som kulstjärnan fått klartecken till.

- Det ska bli väldigt kul att tävla i Karlstad. Jag har tidigare tävlat där en gång och det var en väldigt bra tävling. Det blir ett viktigt genrep inför Europamästerskapen, säger Fanny Roos i en kommentar.

På Fannys meritlista finns bland annat en fjärdeplats från Inomhus-EM 2017 och seger vid U23-EM samma år. Hon tränas av den svenske demontränaren Vésteinn Hasteinsson som är mycket kunnig i grenarna kula och diskus. I hans stall finns bland annat även Daniel Ståhl och Simon Pettersson som även de kommer till friidrottsmetropolen Karlstad.

Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180716 Karlstad GP

Diskustävling av yppersta världsklass på Karlstad GP

Sedan tidigare har arrangören IF Göta Karlstad kunnat informera om att Daniel Ståhl och Simon Pettersson är klara för start på Karlstad GP den 25 juli. Ståhl var förra året VM-tvåa i London och statistisk världsetta samtidigt som han i VM-finalen i London kompletterades med Pettersson som slutade på en fin elfteplats i sin debut (!!) i seniorlandslaget. Nu kan vi presentera att de amerikanska världskastarna Reggie Jagers och Sam Mattis deltager i den stjärnspäckade galan på Tingvalla IP den 25 juli. Jagers vann årets amerikanska mästerskap och har ett årsbästa på mycket goda 68.61 meter. Vid de amerikanska mästerskapen slutade Mattis på tredje plats och han har kastat 66.32 i år. Så det är verkliga toppnamn som utmanar de svenska världsstjärnorna i diskusringen i solstaden! Årsbästat för Ståhl är 68.12 från Lag-SM i Helsingborg den 6 juli och Petterson har i år noterat nytt personbästa med 65.84.

- Det är fantastiskt att vi kan erbjuda den kunniga friidrottspubliken i Karlstad en diskustävling av yppersta världsklass, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
Ståhl och Pettersson är redan uttagna till EM i Berlin i början av augusti månad. Den tredje svenska platsen i manlig diskus är emellertid fortfarande öppen och OS-finalisten Axel Härstedt och Jakob Gardenkrans vill säkert på Karlstad GP visa förbundskapten Karin Torneklint att de är värda ett klartecken.
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Angelica Bengtsson och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180714 Karlstad GP

Angelica Bengtsson är i storform och klar för Karlstad Grand Prix

Den 5 juli vid IAAF Diamond League-galan i Lausanne noterade Hässelby SK:s Angelica Bengtsson nytt svenskt rekord med 4.72 meter. Sedan följde hon upp det med ytterligare en stark tävling när hon hoppade 4.70 i Luzern den 9 juli. Nu har IF Göta Karlstad den stora äran att informera om att Angelica kommer till Tingvalla den 25 juli för en mycket intressant start.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att hoppa i Karlstad. Det är alltid härlig stämning där och jag hoppas på nya rekordförsök på Tingvalla den 25 juli.
Sedan en tid tillbaka har Angelica Bentsson den forne storhopparen Peter Widén som tränare. Samarbetet med VM-femman i stavhopp från Tokyo 1991 har fått en flygande start. Angelica deltager i IAAF Diamond League-galan i Monaco den 20 juli och sedan blir Karlstad Grand Prix hennes sista tävlingsstart före EM i Berlin.
Karlstad GP kommer för många av de aktiva som inte redan är uttagna till EM vara sista möjligheten att övertyga förbundskaptenen om att de ska få en biljett till den tyska världsstaden. Räkna med en kokande och förväntansfull stämning på Tingvalla IP den 25 juli!
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Daniel Ståhl och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180713 Karlstad GP

Mycket intressant start av Hanna Hermansson på Karlstad GP

Turebergs friidrottsklubbs Hanna Hermansson började med friidrott sent men har redan etablerat sig i världseliten. Nu kan IF Göta Karlstad meddela att hon är klar för start på 800 meter i solstaden den 25 juli. Vid förra årets upplaga av Karlstad GP placerade Hanna Hermansson sig som trea med tiden 2:02.47 och senare under sommaren 2017 nådde hon vid Världsmästerskapen i London en fin semifinalplats och slutade på 14:e plats.

- Jag är jättetaggad för loppet i Karlstad. På Karlstad GP hoppas jag verkligen att det blir ett bra lopp där jag kan attackera mitt personbästa och om allt stämmer ta mig under 2 minuter. Startfältet är väldigt bra och det är kul med flera duktiga och offensiva amerikanskor som jag har sprungit mot förut och som brukar vilja att det ska gå fort från början!
- De två år jag sprungit i Karlstad har stämningen alltid varit helt fantastisk så det gör ju att det finns ännu större chans att springa fort.
Hanna Hermansson är av förbundskapten Karin Torneklint redan uttagen till start på 800 meter vid Europamästerskapen i Berlin som genomförs den 6-12 augusti.
Karlstad GP kommer för många av de aktiva som inte redan är uttagna till EM vara sista möjligheten att övertyga förbundskaptenen om att de ska få en biljett till den tyska världsstaden. Räkna med en kokande och förväntansfull stämning på Tingvalla IP den 25 juli!
Sedan tidigare är bland annat Armand ”Mondo” Duplantis, Daniel Ståhl och Michel Tornéus klara för Karlstad GP. Självklart deltager även IF Göta Karlstad storstjärnor Henrik Larsson och Sofie Skoog den 25 juli.

180712 Karlstad GP

IF Götas svenska juniorrekordhållare Henrik Larsson möter hårt motstånd på Karlstad GP

Henrik Larsson noterade fantastiska 10.22 på 100 meter när han vann ena semifinalen vid Junior-VM i Tammerfors. Denna tid är nytt svenskt juniorrekord och han slutade på sjätte plats i finalen med tiden 10.28. Vi kan nu informera om att Götasonen på Karlstad GP den 25 juli kommer att möta hårt motstånd. Japans två främsta sprinterlöpare, Ryota Yamagata och Asuka Cambridge, kommer till Värmlands residensstad och säkert påverka den mycket lovande Henrik Larsson till fina tider.

- Jag är mycket glad att vi kan erbjuda den kunniga Karlstadspubliken sprinterlöpning av högsta klass. Det ska bli mycket spännande att se vad vår egen Henrik Larsson kan prestera på hemmaplan. Han har på Junior-VM i Tammerfors visat att han tillhör den yppersta världseliten för juniorer, säger tävlingsansvarige Johan Engberg i en kommentar.
Ryota Yamagata har ett personligt rekord på 100 meter på mycket fina 10.00. Senare under Junior-VM i Tammerfors springer Henrik 200 meter och han möter på Tingvalla de japanska sprinterstjärnorna på både 100 och 200 meter.
Sedan tidigare är bland annat storstjärnorna Armand "Mondo" Duplantis, Daniel Ståhl, Andreas och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP. Galan den 25 juli är för många av våra främsta aktiva den sista tävlingen före EM i Berlin. Därför blir årets tävlingar extra intressanta.

180703 Karlstad GP

Svenske rekordhållaren på 800 meter, Andreas Kramer, kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli

Förra året avslutades Karlstad Grand Prix med herrarnas 800 meter. Det blev då ett fantastiskt cresendo på en härlig kväll när Andreas Kramer från Sävedalens AIK slog det svenska rekordet och noterade 1.45.13.

Igår tävlade Kramer i ungerska Székesfehérvár och där visade han att formen verkligen är på gång. Kramer var i loppet omringad av medaljörer från stora mästerskap och krigade, över upploppet, till sig en meriterande fjärdeplats. Tiden för Kramer skrevs till mycket fina 1.45.34, årsbästa och näst bästa loppet någonsin, endast 0.21 från svenska rekordet från Tingvalla förra året.

Idag kan arrangören av Karlstad Grand Prix avslöja att Kramer återkommer till Karlstad och Karlstad Grand Prix den 25 juli. En kort intervju med Kramer dagen efter ger följande:

- Jag öppnade säsongen bra i Hengelo och fick ett väldigt bra svar direkt var jag låg just då. Sen har jag haft några lopp som gestaltat sig lite olika. I de loppen har det inte blivit några snabba tider men det har varit bra mästerskapsförberedande lopp. Igår fick jag ett snabbt lopp i Ungern med min näst snabbaste tid någonsin vilket var en skön bekräftelse på att jag ligger bra till just nu.

- Kommande veckorna går jag in i en period där jag kommer fokusera på att träna för att ytterligare förbereda mig inför EM. I Karlstad är tanken att jag skall vara i bra form så att jag kan springa fort då med bara två veckor kvar till EM i Berlin.

- Det brukar alltid bli bra tävlingar i Karlstad och förra året blev väldigt bra för min del när jag kunde slå svenskt rekord. Publiken har alltid hjälp mig fram till bra resultat och jag har mycket vänner och släkt som kommer och stöttar mig. Jag hoppas det blir bra förutsättningar i år också med stort stöd från läktaren.

Från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad är det såklart positiva tongångar.

- Det blir en fantastisk friidrottsgala i år, vi har redan Daniel Ståhl, Michel Tornéus och såklart Armand Duplantis. Nu fyller vi på med Kramer som gjorde det fantastiskt på Tingvalla förra året och sedan har vi ju också de lokala stjärnorna med Henrik Larsson och Sofie Skoog i spetsen. Det här blir kul, säger Johan Engberg från IF Göta.

180615 Karlstad GP

Sveriges världstoppstjärna Armand Duplantis tävlar i Karlstad

I söndags togs Armand ”Mondo” Duplantis hem en bejublad seger vid BAUHAUS-galan, som ingår i den globala tävlingsserien IAAF Diamond League, på Stockholms stadion. Den svenske supertalangen hoppade 5.86 meter i Stockholm och besegrade bland annat amerikanske VM-ettan från London, Sam Kendricks. Nu har IF Göta Karlstad den stora äran att informera om att Armand Duplantis är klar för start på Karlstad GP den 25 juli.

- Det ska bli kul att tävla i Karlstad för första gången. Jag har hört att det brukar vara riktigt bra stämning så se till att komma till Tingvalla så ska jag göra mitt bästa för att bjuda på bra underhållning, framhåller Duplantis i en kommentar.

Trots sin unga ålder har Armand Duplantis redan en lång meritlista. Bland annat är han innehavare av juniorvärldsrekordet med magiska 5.93 meter. Det som är extra intressant med ”Mondo” är att samtidigt som han är ödmjuk är han mycket utvecklingsinriktad och offensiv i sina tankar om sina framtida år i världstoppen i stavhopp.

Sedan tidigare är Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Sofie Skoog och Michel Tornéus klara för start på Karlstad GP.

180612 Karlstad GP

Längdhoppsikonen Michel Tornéus EM-genrepar på Karlstad GP

Idag genomfördes en presskonferens i Folksamhuset i Stockholm med alla arrangörer inför årets Folksam Grand Prix-säsong. IF Götas Johan Engberg presenterade en del tankar inför årets gala. Bland annat informerade han om att Karlstad GP kommer att fortsätta med innovativa inslag på den mycket uppskattade galan i solstaden. Medverkande på presskonferensen var även Hammarby IF:s världsstjärna Michel Tornéus som meddelade den församlade presskåren att han gör sitt genrep inför Europamästerskapen i Berlin på Karlstad GP.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till galan i Karlstad som jag deltagit i många gånger. Det är alltid en väl organiserad tävling med en engagerad publik. Ofta har jag använt Karlstad GP som en sista avstämning gällande några tekniska detaljer inför ett internationellt mästerskap. I år blir det min sista tävling före EM i Berlin.

Michel Tornéus är en av de verkligt stora inom svensk friidrott. Bland hans meriter finns ett Inomhus-EM guld från 2015 och han har ytterligare fem medaljer från internationella mästerskap. Vidare slutade han fyra på OS i London och han är innehavare av det svenska rekordet med ett jättehopp från 2016 på 8.44 meter.

Sedan tidigare vet vi att diskusfantomerna Daniel Ståhl och Simon Petterson är klara för tävlingen i Karlstad.

180509 Karlstad GP

Första stjärnorna klara för årets Karlstad Grand Prix

Idag kan arrangörsföreningen IF Göta Karlstad stolt berätta om de första stjärnorna som är klara för årets Folksam Grand Prix i Karlstad. Diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson kommer till Karlstad Grand Prix den 25 juli. VM-tvåan och världsettan från i fjol, Daniel Ståhl, kommer tillbaka till Tingvalla för att förbättra sitt banrekord från 2017. Förra året innebar inte bara VM-silver för Daniel utan också ett fantastiskt svenskt rekord, i samband med Folksam Grand Prix i Sollentuna, med mycket imponerande 71.29. Nu kommer han alltså tillbaka till Tingvalla och Karlstad i uppladdningen för EM i Berlin.

- Ska bli skoj att tävla i Karlstad. Jag gillar Karlstad, man känner sig alltid välkommen av de klockrena människorna runt omkring både arrangörer och publik. Tävlingen är viktig och ett bra genrep inför EM i Berlin. Ser framemot en fullsatt läktare och skrik från publiken, säger Daniel i en kommentar från träningsläger i USA.

VM-finalisten från i fjol Simon Pettersson har, precis som Daniel, börjat säsongen 2018 på ett övertygande sätt. Personligt rekord med fina 65.81 och en åttonde plats i världen just nu. Simon, som gick friidrottsgymnasiet i Karlstad, kommenterar sin start i Karlstad Grand Prix på följande vis;

- Karlstad ligger mig varmt om hjärtat, jag gillar att tävla där och framför allt på Karlstad GP! De är alltid bra publik som hjälper till att locka fram de där lilla extra. Mina förhoppningar inför årets upplaga är att få ett bra genrep inför EM så kast runt 64-65m skulle kännas väldigt bra. Jag ser fram emot den 25 juli!

Den manliga diskusen är för Sverige idag den gren som har störst konkurrenskraft internationellt. Det bekräftas av den tredje svensken som är klar för tävlingen. Daniel och Simons träningskompis Jakob Gardenkrans tar också plats i startfältet. Unge Jakob har i år noterat personligt rekord med 63.63.

Arrangörsföreningen fortsätter nu att jobba hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

180305 Karlstad GP

ELITEN ÄR REDO. ÄR DU?

25 JULI PÅ TINGVALLA IP
FRIIDROTT I VÄRLDSKLASS
Onsdagen den 25 juli har IF Göta Karlstad nöjet att
bjuda in till Folksam Grand Prix på Tingvalla IP.

Karlstad Grand Prix avgörs i år, precis innan avresa till europamästerskapen i Berlin, med flera av Sveriges bästa friidrottare på plats. Dessa ställs mot högklassigt internationellt motstånd och du har möjlighet att följa dessa tävlingar från första parkett, live i Karlstad.
I fjol fick vi bland annat se världsettan Daniel Ståhl i diskus, Angelica Bengtsson med svenska rekordförsök i stav och löpartalangen Andreas Kramers svenska rekord på 800 meter. Tävlingen bjöd sedvanlig spänning och visst vore det väl kul att få se den nya generationen svenska friidrottare in action!

I år avgörs alltså Karlstad Grand Prix som sista tävling innan EM i Berlin. Förhoppningsvis får Sofie Skoog chansen att möta världseliten på hemmaplan i genrepet inför EM! Vi ser också fram emot att få se förra årets stjärnskott och Sveriges nya sprintkomet, götisten, Henrik Larsson över 100 och 200 meter. Henrik slog det svenska juniorrekordet på 100 meter i augusti förra året och går nu en ny spännande säsong till mötes! Vi kommer att få se flera av våra lokala friidrottare så kom och heja på götisterna och friidrottarna från Värmland.

Arrangörsföreningen jobbar nu hårt för att infria löftet om ”friidrott i världsklass” på Tingvalla IP även i år. Den 25 juli är det dags att gå man ur huse för att fylla läktarna på Tingvalla IP.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT-play
18 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER