Europaettan Kramer på rekordjakt

190203 Sätra GP


Förra veckan noterade Andreas Kramer 47.75 på 400 m i första loppet för säsongen vilket var personligt rekord. På lördagskvällen kom ett nytt pers då han säsongsdebuterade på specialdistansen 800 m i World Indoor Tour-galan i Karlsruhe och vann på 1:46.52. Tiden är tre tiondelar under det två år gamla inomhusperset och för upp honom från fjärde till andra plats på den svenska genom-tiderna-listan där han nu bara har Martin Enholms svenska rekord på 1:45.91 före sig.


Sommaren 2017 satte Sävedalens Andreas Kramer svenskt rekord vid Karlstad GP, men det stora publika genombrottet kom ifjol med EM-silver i Berlin. Inför årets inomhussäsong är målsättningen klar. Det svenska rekordet och medaljplacering på IEM finns inom räckhåll.

- Gårdagens lopp är jag nöjd med. En stabil säsongsinledning och känns alltid bra när man lyckas vinna loppet. Just nu är jag europaetta vilket jag inte har några problem med att vara, säger Andreas Kramer och fortsätter:

- Det blir två 800m-lopp på bara ett par dagar, men jag tror det är bra uppladdning inför IEM i Glasgow där jag såklart siktar på lika bra lopp som i Berlin i somras. Jag slog ju svenskt rekord i somras, och även om Martin Enholms svenska rekord inomhus är grymt så vet jag att det finns inom räckhåll. Får jag bara ett bra lopp kan det komma redan på måndag i Sätra.

Starkast motstånd på måndag kommer från australiensarna Peter Bol, som vann Bauhausgalan i somras på perset 1:44.56, och Joseph Deng som har det australiska rekordet på 1:44.21.

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER