Nyheter

190117 Sätra GP

EM-kval målet när fjolårskometen Hermansson debuterar


Måndagen den 4 februari är det premiär för friidrottsgalan Spåret 100 GP i Sätra Friidrottshall. Galan ingår i Folksam Grand Prix 2019 och det blir första gången en deltävling i Folksam Grand Prix-serien arrangeras inomhus. En av de mest intressanta starterna gör fjolårets medeldistansraket Hanna Hermansson, Turebergs FK, som kommer att springa 1 500m. Kval till inomhus-EM direkt i debuten är målet.

Hanna Hermanssons karriär är som tagen ur saga. Det var först vintern 2015 som hon började träna löpning på riktigt, och fyra år senare har hon hunnit med att ta sig till semifinal på 800 m vid VM i London 2017, och till final på 1 500m vid EM i Berlin nu i somras. Det är den längre distansen som står på programmet i samband med Spåret 100 GP den 4 februari.

- Jag ser verkligen fram mot att tävla i Sätra och det ska bli jättekul att testa på den distansen som gick så bra i somras. Jag har faktiskt aldrig sprungit 1 500m inomhus tidigare, och nu kommer jag få grymt motstånd från både svenskt och internationellt håll. Jag siktar på EM-kval direkt, säger Hanna Hermansson som likt många andra svenska löpare just nu är på läger i Sydafrika.

Kvaltiden till inomhus-EM, som avgörs i Glasgow första helgen i mars, är 4:16 på 1 500m, och Hanna kommer få tufft svenskt motstånd från Hälles Linn Nilsson, som förra vintern var Sverigetvåa på distansen och deltog vid inomhus-VM. Bland de namnkunniga utländska löparna märks etiopiskan Axumawit Embaye som har medalj från inomhus-VM på meritlistan. Spårvägens Lisa Havell och Lidingös Anna Silvander gör också spännande starter.

Spåret 100 GP är en del av det 100-årsjublieum som Spårvägens FK firar under 2019. Galan kommer att direktsändas i TV12 med start kl 19.

181120 Sätra GP

Nu firar vi Spåret 100!


Den 4 februari 2019 arrangeras Spåret 100 i Sätra Friidrottshall i södra Stockholm. Tävlingen är en del av det 100-årsjublieum som Spårvägens FK, en av landets mest framgångsrika friidrottsföreningar, firar under nästa år. Galan kommer att ha status som officiell Folksam Grand Prix, vilket blir första gången friidrottens elitserie arrangerar en deltävling inomhus.

Huvudtävlingarna kommer att starta vid kl 19 och galan kommer att direktsändas i TV12. Arrangerande Spårvägens FK hoppas kunna locka större delen av svenska eliten, men också internationella stjärnor på jakt efter kvalitativa tävlingar.

Fjolårets 800-meterskomet Andreas Kramer, svenska rekordhållerskan i stavhopp Angelica Bengtsson, längdhopparen Michel Tornéus och höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd är några av dem som redan nu gett klartecken till tävlingen.

- Under många år har vi i Spårvägen arrangerat inomhustävlingen Raka Spåret som varit ett bra tävlingstillfälle för den svenska senioreliten på nivån under de allra bästa. Inför 2019 och vårt 100-årsfirande ville vi satsa på något extra, och när en inomhustävling med Folksam Grand Prix-status också låg i Svenska Friidrottsförbundets intresse hittade vi en lösning som verkligen känns spännande. Vi ser fram mot grymma tävlingar den 4 februari, säger David Fridell som är styrelseledamot i Spårvägens FK.

Nästa TV-sändning

Sätra
TV12
4 februari
TITELSPONSOR

SPONSORER