Hem  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM/Information  
  Nyheter  
  Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunvallen  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Organisation  
  Resultat  
  In English  
  Pressackreditering  
  Bildarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Stockholmshoppen på Vallen

100627 Sollentuna GP

Sollentuna GP är huvudstadens Folksam GP-tävling så självklart är många av Stockholmsklubbarnas främsta aktiva på plats. Här presenteras några av Stockholmshoppen och deras jakt på ära och på EM-biljetter.På manliga 100 m finns Huddinges formstarka Tom Kling Baptiste i startlistan liksom Solnas snabbaste man Oskar Åberg. De här grabbarna får möta Jamaicas Dexter Lee som gjort 10.20 och Hollands Patrick van Luijk som gjort 10.48 i år.

På manliga 400 m är det förstås fokus på världslöparen Djhone men vi får inte glömma hemmahoppet från Tureberg, Nil de Oliveira, som alltid höjer sig ett snäpp på Sollentunavallen.

Mattias Claesson, Hässelby, som har en speciell koppling till Sollentunavallen efter sina år på Löpargymnasiet får som vanligt bra motstånd på manliga 800 m. Bland andra kommer Dmitrijs Jurkevic som har banrekordet med 1:46.44.

På manliga 1500 m finns det också en rad starka stockholmshopp såsom Nacerddine Hallil, Hässelby, och Daniel Lundgren, Tureberg. Här saknar vi tyvärr Spårvägens Olle Walleräng som är skadad.

I herrarnas långa häck jagar Niklas Larsson, Hässelby, en EM-biljett och då krävs det 51.20. Han har tidigare i sommar noterat 51.78 och får bland annat möta Thomas Nikitin, Spårvägen, och ett gäng utländska löpare med amerikanen Justin Gaymon i täten. Gaymon som var fyra på de amerikanska mästerskapen och som i år noterat 48.85.

I herrarnas diskus är det bröderna Arrhenius från Spårvägen som försvarar stockholmsfärgerna mot bland andra Estlands Märt Israel som kastat 64.83 i år. Leifs årsbästa är 61.92 och Niklas 61.54. EM-kvalgränsen är 61.90.

På tjejernas 200 m får Spårvägens talang Moa Hjelmer hårt motstånd i form av Norges Ezinne Okparaebo och USA:s Ebonie Floyd. Med ett riktigt bra lopp kanske Moa kan klara EM-kvalgränsen 23.70 och därmed göra Elin Backman sällskap till Barcelona. Även Elin finns på startlinjen på torsdag.

På tjejernas 400 m är det Hammarbys och förra årets stjärnskott Rebecca Högberg som jagar EM-biljett och för det krävs det 53.40. Årsbästanoteringen är 53.97 men det finns bra draghjälp i form av dubblerande Ebonie Floyd som noterat 51.86 i år. Även Helsingborgs Sofie Persson som jagar EM-kval finns anmäld på torsdag.

Damernas 5000 m mönstrar flera av huvudstadens främsta långlöpare såsom Hässelbys Lisa Blommé och Anna von Schenk, Spårvägens Tove Berg och Malin Liljestedt och Studenternas Susanne Grimfors. Likt damernas stav blir det lite av nordisk landskamp då Norge mönstrar Ragnhild Kvarberg, Kristina Störmer Steira och Annie Bersagel och Finland Minna-Maria Kangas och Sanni Klemelä.

Tjejernas höjd har kanske mer Göteborgsprofil än Stockholmsprofil med tanke på Green men med i startfältet finns Spårvägens formstarka Anna Alexson som hoppat 1.86 i sommar. Samtliga svenska tjejer får bästa tänkbara motstånd med tanke på att världsettan Chaunté Lowe finns på plats!

Hässelbys Angelica Bengtsson jagar juniorvärldsrekord och det svenska rekordet i stavhopp mot några av Nordens främsta hoppare. Norges Cathrine Larsåsen och Finlands Minna Nikkanen finns anmälda och förhoppningsvis hetsar de här tjejerna varandra upp emot och över 4.50.

Den 1 juli är det åter dags för världsklassfriidrott på Sollentunavallen. 2010 är det stora målet för många EM i Barcelona 27 juli-1 augusti och Sollentuna GP är ett utmärkt tillfälle att kvala in eller testa formen.

Vi önskar såväl deltagare som åskådare varmt välkomna!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-