Hem  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM/Information  
  Nyheter  
  Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunvallen  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Organisation  
  Resultat  
  In English  
  Pressackreditering  
  Bildarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Internationell prägel på Sollentuna GP

100628 Sollentuna GP

Svenska stjärnor och lokala stockholmshopp i all ära men Sollentuna GP är också en internationell gala i allra högsta grad. Så här dagarna innan tävlingen räknar vi in inte mindre än 37 nationer utöver Sverige.

Australien, Vitryssland, Chile, Kuba, Danmark, Egypten, Eritrea, Estland, Etiopien, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Guana, Haiti, Ungern, Island, Irland, Italien, Jamaica, Japan, Kazakhstan, Kenya, Lettland, Litauen, Holland, Nya Zeeland, Nigeria, Norge, Polen, Qatar, Ryssland, Slovakien, Sydafrika, Sudan, Schweiz och USA är alla representerade med minst en aktiv.

Största utländska stjärnan är helt klart USA:s höjdhopperska Chaunte Howard-Lowe som slog till med imponerande 2.05 i helgen och dessutom 6.90 i längd. Kajsa Bergqvist har banrekordet med 2.04 och det lever definitivt farligt på torsdag!

Totalt är det 330 deltagare i tävlingen varav 137 från andra länder än Sverige.

Den 1 juli är det åter dags för världsklassfriidrott på Sollentunavallen. 2010 är det stora målet för många EM i Barcelona 27 juli-1 augusti och Sollentuna GP är ett utmärkt tillfälle att kvala in eller testa formen.

Vi önskar såväl deltagare som åskådare varmt välkomna!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-