Hem  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM/Information  
  Nyheter  
  Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunvallen  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Organisation  
  Resultat  
  In English  
  Pressackreditering  
  Bildarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Angelica Bengtsson jagar juniorvärldsrekord

100629 Sollentuna GP

En av svensk friidrotts riktigt stora framtidshopp jagar juniorvärldsrekord på Sollentunavallen på torsdag. Förra året vann Hässelbys Angelica Bengtsson Ungdoms-VM i italienska Bressanone och den 22 maj i år noterade 16-åringen imponerande 4.47.

4.47 är inte bara svenskt juniorrrekord och det främsta resultatet en ungdomstjej någonsin noterat i världen utan blott en ynka centimeter från Silke Spiegelburgs juniorvärldsrekord. Banrekordet 4.45 och det svenska rekordet 4.51 innehas båda av Kirsten Belin och det kan med andra ord bli en rad rekord som ryker på torsdag. När de flesta ser Sollentuna GP som uppladdning inför EM i Barcelona har Angelica först fokus på Junior-VM i Kanada 20-25 juli.

Den 1 juli är det åter dags för världsklassfriidrott på Sollentunavallen. 2010 är det stora målet för många EM i Barcelona 27 juli-1 augusti och Sollentuna GP är ett utmärkt tillfälle att kvala in eller testa formen.

Vi önskar såväl deltagare som åskådare varmt välkomna!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-