Hem  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM/Information  
  Nyheter  
  Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunvallen  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Organisation  
  Resultat  
  In English  
  Pressackreditering  
  Bildarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Världens bästa på plats

100630 Sollentuna GP


Chaunté Lowe

Världsledande Chaunté Lowe blir glatt överraskad när hon får reda på att det är Kajsa Bergqvists hemmaarena som hon ska hoppa på.
– Nej, är det? Och ni vill att jag ska slå hennes banrekord, hur mycket är det?
– 2.04? Oj, det är uppmuntrande!

– Jag har hittat en video på You Tube, med hopp från 2.00 till 2.09. Jag är faktiskt med på något hopp i början, men sen är det flera av Kajsas hopp och de var ju i klass med världsrekordet. Hon hade bara behövt fila ner någon millimeter på skorna eller nåt, så hade hon tagit det.
Kajsa är en förebild till den grad att Chaunté ser sig själv hoppa som Kajsa, trots att hon har en egen distinkt stil med våldsam fart mot ribban.

– Jag föreställer mig att vi båda hoppar med fart. Är det inte så? skrattar Chaunté när hon inte får fullt gehör för sina sinnesintryck.
Lowe kommer direkt från de amerikanska mästerskapen där hon höjde nationsrekordet för andra gången i år, till 2.05.
– Det var mitt mål för säsongen, så nu får jag sätta nya, att hoppa ännu högre. Men jag funderar inte på världsrekordet än. Det är många som låser sig när de försöker det. Nu siktar jag på 2.06, 2.07, så får vi se.


Emma Green

Emma Green delade prispallen på VM i Helsingfors för fem år sedan just med Chaunté, på den tiden med efternamnet Howard, och Kajsa Bergqvist.
– Det är inspirerande att se någon som är lika gammal och som jag har hoppat jämnt med ta det steget, säger Emma, som liksom Chaunté är född 1984 och faktiskt slagit henne två gånger av de tre som de har mötts i Stockholm.
Medan Lowe tittar på Kajsas hopp på video jagar Emma höga höjder med andra sinnen.

– Jag kan inte se på det sättet, utan jag försöker hitta den rätta känslan som jag har haft i mina bästa hopp.
Emma är klar för EM tillsammans med Ebba Jungmark. I Barcelona blir konkurrensen i stort sett lika tuff som på ett VM.
– Det är ju samma hoppare. Det är i stort sett bara Chaunté i världstoppen som inte kommer från Europa.

Den 1 juli är det åter dags för världsklassfriidrott på Sollentunavallen. 2010 är det stora målet för många EM i Barcelona 27 juli-1 augusti och Sollentuna GP är ett utmärkt tillfälle att kvala in eller testa formen.

Vi önskar såväl deltagare som åskådare varmt välkomna!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-