Hem  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM/Information  
  Nyheter  
  Sollentunavallen  
  Hitta till Sollentunvallen  
  Inbjudan  
  Anmälan  
  Organisation  
  Resultat  
  In English  
  Pressackreditering  
  Bildarkiv  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Emma Green en av höjdpunkterna i Sollentuna

100702 Sollentuna GP

Solen lyste över Sollentunavallen och höjdhoppet blev den höjdpunkt på kvällen vi alla hoppats på. Emma Green hoppade övertygande hela kvällen och hoppade högst av alla (1.98 – nytt personligt rekord!), detta samtidigt som gamla VM-prispallskamraterna Chaunté Lowe och Kajsa Bergqvist fanns på plats, den senare dock som åskådare. Kvällen avslutades också med två 5000-meterslopp och Oskar Käck och Johan Wallerstein slog till med personliga rekord (13:45.58 resp 13:45.67) som sedan också gav EM-platser.Kajsa Bergqvist delar ut
pris till Emma Green

Ja solen bröt fram vid 18-tiden och den nästan obefintliga vinden gjorde kvällen till en nästan optimal friidrottskväll med mängder av personliga rekord. Även om solen sken hela kvällen så fick den stark konkurrens av Emma Green som visade upp en övertygande hoppning och tog över kommandot i tävlingen mot världsettan Chaunté Lowe vid 1.92 där hon var helt felfri. 1.95 klarades i andra försöket och på 1.98 stämde till slut allt i tredje försöket och ett nytt personligt rekord var ett faktum, dessutom ett par fina skalper. Emma tog sig samtidigt upp på en tredjeplats i statistiken i Europa.

Stavhoppet blev också en spännande tillställning där Angelica Bengtsson blev bästa svenska med 4.33, men med höjder i flera hopp som lovar mer för framtiden. Vann gjorde dock Anastasia Shvedova på nya arenarekordet 4.53, vi fick också ett nytt norskt rekord genom Cathrine Larsåsen – 4.33.


Nossmy tangerat årsbästa

Vi fick faktiskt se ett norskt rekord också, juniorrekord på 5000 meter (Sondre Nordstad Moen 13:44.43). Det genomfördes nämligen tre 5000-meterslopp precis i slutet på kvällen med mängder av personliga rekord. Bäst minns vi förstås Oskar Käck och Johan Wallerstein som inte bara slog personliga rekord (13:45.58 resp 13:45.67) utan också fick klartecken av förbundskapten Stefan Olsson att åka till Barcelona och EM.


Tom Kling-Baptiste

Vad minns vi mer? Ja, finfina 10.27 av Dexter Lee på 100 meter, där Tom Kling-Baptiste var bästa svensk på 10.57, nytt säsongsbästa av Mattias Claesson 1:47.36, tangerat årsbästa av Philip Nossmy 13:56, personligt rekord av Moa Hjelmer på 200 meter (23.83), listan av fina resultat kan göras lång.

Nu laddar vi om batterierna och ser fram emot fina tävlingar i Karlstad den 15/7. Under tiden kan ni titta in i bildarkivet för lite nya bilder från Sollentuna!

Den 1 juli är det åter dags för världsklassfriidrott på Sollentunavallen. 2010 är det stora målet för många EM i Barcelona 27 juli-1 augusti och Sollentuna GP är ett utmärkt tillfälle att kvala in eller testa formen.

Vi önskar såväl deltagare som åskådare varmt välkomna!

 
 Tack 

Tack!
Folksam seriens arrangörer tackar alla inblandade i form av sponsorer, ledare, aktiva och funktionärer för årets säsong och hälsar er välkomna tillbaka nästa år!


-