Start  
  Biljetter  
  PM-Deltagare  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  Media  
  Pressackreditering  
  Nyheter  
  Resultat  
  English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Nyheter

140626 Sollentuna GP

Direkt på TV12

Den som inte kan ta sig till Sollentunavallen kan titta på Sollentuna GP på TV12 eller TV4 Play Premium, kl 19-21.

Det går att aktivera TV4 Play Premium gratis under en månad.

140625 Sollentuna GP

Michel får inte längre ligga och dra

Nyblivne pappan Michel Tornéus (som här visar upp sin medalj från Inomhus-VM i vintras) erkände i Radio Stockholm idag, att han brukar gilla och dra, men att det inte är lika lätt längre, sen Leah föddes.
– Det har förändrats lite, men bara till det bättre, berättar Michel.

– Jag vill hoppa så långt att jag vinner, så klart att jag går för åtta meter, säger Michel i intervjun.

Lyssna vidare på Michel och Erica Jarder i intervjun med Radio Stockholm
.

140624 Sollentuna GP

Irene dubblerar

Ungdomsvärldsmästarinnan Irene Ekelund kommer att springa både 100 och 200 meter på Sollentuna GP.
Hon har aldrig tränat så hårt som under våren.
– Det har varit lite tungt, men nu har vi börjat släppa lite, berättar Irene, som har ett Junior-VM att se fram emot, om en knapp månad.

140623 Sollentuna GP

Dibaba jagar världsrekordet

Genzebe Dibaba slog världsrekordet på 3000 meter på XL-galan i vintras. Nu kommer hon tillbaka till Stockholm för att ge sig på en ny rekordattack. På torsdag är det 2000 meter som etiopiskan springer på Sollentuna GP.

Världsrekordet på 2000 meter har stått sig i 20 år. Den 8 juli 1994 sprang irländskan Sonia O’ Sullivan på 5.25,36. Dibaba gjorde ett första försök att slå den tiden på galan i Ostrava den gångna veckan, men missade det med drygt två sekunder.

Sollentuna GP har fått rykte om sig om att vara en bra tävling att springa snabbt på. Ifjol genomfördes årets snabbaste lopp på 10 000 meter för såväl kvinnor som män just på Sollentunavallen. Tiderna stod sig året ut, varken storgalor eller internationella mästerskap rådde på dem.

140622 Sollentuna GP

Världsmästare på Sollentunavallen


Efter många besök på Stadion kommer Fabiana Murer för första gången till Sollentunavallen.

Två höjdare gästar Sollentuna GP, världsmästarna i stav (2011) Fabiana Murer, och i höjd (2007 och 2009), Blanka Vlasic.

Murer är den som hoppat högst under denna stavsommar, 4.80, när hon vamm Diamond League i New York, häromveckan.

Vlasic gjorde sin 103:e tävling över två meter i vintras och var tvåa i sin senaste Diamond League-gala, i Oslo.

140616 Sollentuna GP

Världsetta till Sollentuna

Lilla Djibouitis enda idrottsman av världsrykte heter Ayanleh Souleiman. Han har dominerat på 1500 meter eller en engelsk mile i år. Souleiman blev världsmästare inomhus i vintras. Ute har han vunnit de tre senaste galorna i Diamond League.

Souleiman är välbekant med Sollentuna, där han har tillbringat flera somrar med många träningspass på Vallen. Ifjol sprang han sitt livs snabbaste lopp på 800 meter, som vinnare av distansen på Sollentuna GP. Han kommer tillbaks för att slå den tiden, 1:43.63 – fortare än så har ingen sprungit i år.

Men det blir ingen lätt match för Souleiman. Träningskompisen Abubaker Kaki, Sudan, har vunnit Inomhus-VM två gånger på distansen och kommer nu i sin bästa form på flera år. Kaki var den som vann Sollentuna GP 2011 och 2012.

Loppet rymmer även arrangerande Turebergs Andreas Almgren, som vid två tillfällen på kort tid klarat av resultat för att kvala in till Junior-VM.

140615 Sollentuna GP

Erica mot nya längder

6.84 är det längsta som en svenska har hoppat på sex år. Erica Jarder var i lördags bara 15 centimeter från det svenska rekordet, om än med lite för stark medvind.
Nästa tillfälle att mäta sig med världseliten får Erica på Sollentuna GP, torsdag 26 juni.

Erica Jarder är uppe och nosar på de bästa i Europa, lagom till EM, som hålls i augusti. Kontinentens främsta har hoppat 6.88 i år, bara fyra centimeter längre än vad Erica landade i Göteborg i lördags. Vinden mättes till +2.3, något över det tillåtna för att sätta rekord (2.0).

Spårvägens längdhoppare har under de två senaste säsongerna kvalat in till final i alla de tre stora mästerskapen och klev upp på pallen i Scandinavium, som trea på Inomhus-EM.

På Sollentunavallen möter hon bland andra sydafrikanska mästarinnan Lynique Prinsloo, som hoppat 6.81.