Tornéus vs Otterling

170629 Sollentuna GP

Andreas Otterling är tillbaka. Kan han vara rätt man att driva på Michel Tornéus över åtta meter igen? Innan Andreas gick sönder den förra vintern besegrade han Michel et par gånger. Det hade inte hänt sen SM 2011.


Otterling gjorde en utmärkt comeback efter 15 månaders skadefrånvaro med ett lätt medvindshopp på 7.95, helt jämn med Michel Tornéus på Sätra IP. Det var i Lag-SM-kvalet i slutet på maj.

Efter några kortare resultat hade Andreas godkända 7.87 på BAUHAUS-galan. Tornéus har fyra tävlingar över åtta meter i år, inklusive IEM-silvret.

- Jag har många fina minnen från Sollentuna, bland annat från SAYO. Det var spännande att vara ung och få tävla mot friidrottare från andra delar av Sverige och Europa, säer Michel till friidrott.se.

- Ett annat starkt minne var när jag fick ta emot ett pris av Kajsa Bergqvist. När hon hoppade i Sollentuna så var det fullt på läktaren och långt upp på gräset. Grym stämning.

Vassaste motståndaren ikväll bör bli georgiske mästaren Torgvaidze. Han var tidigare trestegshoppare med fina juniormeriter.


Andreas Otterling och Michel Tornéus grubblar över duellen i Globen, vintern 2016. Otterling slog då Tornéus med en kvartsmeter i sin bästa tävling någonisn, 8.12.

Biljetter


Nästa TV-sändning

Karlstad
SVT2
25 juli
21:45-22:15

Karlstad
SVT-play
25 juli
18:15-21:00
OBS! Ny starttid!TITELSPONSOR

SPONSORER