Ståhl tillbaka på favoritarenan

190614 Sollentuna GP

Längsta kastet i världen 2016. Längsta kastet i världen 2017. På tisdag återvänder Daniel Ståhl till Sollentunavallen som varit värd för flera av hans bästa kast. Däribland det personliga rekordet 71.29 som han vann Sollentuna GP med för två år sen. Han ställs mot olympiske mästaren, OS-trean och världstvåan.

Daniel Ståhl har en segerrik historia på Sollentunavallen, som ligger nära uppväxtens Järfälla. Han har vunnit de fyra senaste upplagorna av Sollentuna GP. Speciellt minnesvärd är 2017, då han raderade ut Ricky Bruchs nästan 33 år gamla svenska rekord:

– Han ringde mig tre veckor innan han dog. Han sa att han tyckte att jag var en talang och att jag hade potential. Han har betytt mycket för mig, berättade Daniel den gången.

Tisdagens diskusfält kommer att bjuda Ståhl på bästa motstånd:
* Fedrick Dacres, Jamaica, är den som har kastat längt näst efter Ståhl de senaste åren, och så även denna säsong. Han har plusstatistik på Daniel, 13-9 i inbördes möten.
* Christoph Harting, regerande olympisk mästare..
* Martin Wierig, OS-fyra och den tredje tysken i fältet, har kastat över 66 meter i år, tia i världen.
* Simon Pettersson, som i Ståhls skugga tagit sig till VM-final och var fyra på EM i somras.
* Robert Urbanek, polacken har VM- och EM-medaljer på sin meritlista.

Ståhl, Dacres och Harting kommer till Sollentuna direkt från Diamond League-galan i marockanska Rabat, som hålls på söndag.

Biljetter

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER