Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  PM  
  Startlista Män  
  Startlista Kvinnor  
  Media  
  Resultat  
  Biljetter  
  Liverapportering friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Mycket aktuella supertalangen Kaki kommer till Telenorgalan!

080609 Telenor Galan

Ett namn som gör en mycket intressant start i Telenorgalan är Abubaker Kaki. Vid Golden League-tävlingarna i Oslo i fredags segrade han på 800 meter med tiden 1:42.69 efter en mäktig löpning. Denne supertalang från Sudan hotade världsrekordet på 1000 meter vid GE Galan i vintras och tog därefter hem guldet på 800 meter vid inomhus- VM i Valencia efter att lett finalen från start till mål. I Karlskrona startar Kaki på 1500 meter och det kan mycket väl bli hans främsta sträcka i framtiden.

Han liknar den forne superstjärnan Hicham El Guerrouj i löpstilen och här har vi en aktiv som säkert kommer vara en stark profil på världsscenen i flera år framöver. I ett blåsigt Malmö sprang han den 3 juni på 3:39.71 men räkna med en betydligt bättre tid i Blekinges residensstad.

Tävlingsdirektör Miro Zalar är mycket belåten med att knutit Kaki till tävlingarna kommande måndag och har förberett ett lopp med både bra harar och goda konkurrenter.
- Det är mycket kul att en medeldistanslöpare som framöver säkert kommer skriva idrottshistoria väljer att tävla i Telenorgalan.

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer! RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera