Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  PM  
  Startlista Män  
  Startlista Kvinnor  
  Media  
  Resultat  
  Biljetter  
  Liverapportering friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

En laddad “Carro” ser fram emot den fantastiska stämningen vid TelenorGalan!

080612 Telenor Galan

Efter att fullständigt dominerat sjukampsscenen under flera år informerade Carolina Klüft för knappt tre månader sedan omvärlden om att hon den närmaste framtiden kommer att inrikta sig på längd och tresteg. Längd kommer vara hennes huvudgren och den som hon deltager i vid årets TelenorGala. Det är en förväntansfull “Carro” som ser fram emot friidrottsfesten på Västra Mark på måndag.
- Det ska bli kul, förra året var väldigt roligt och det är lite av hemmaplan för mig. Västra Mark är en härlig arena och det brukar på galan vara en fantastisk stämning. Jag ser fram emot en kanontävling.

Hennes första ”officiella” längdhoppstävling denna utomhussäsong var MAI-Galan i Malmö den 3 juni. Där presterade hon en stabli serie med 6.77 meter som främsta resultat. Det blåste för stark medvind i alla hopp på Malmö Stadion men det är ingen tvekan om att ”Carro” besitter en god kapacitet denna sommar. Efter framträdandet i den skånska residensstaden förbättrade hon det svenska rekordet i tresteg två gånger vid en minigala i samband med Smålandsspelen den gångna söndagen. Som längst nådde IFK Växjös världsstjärna 14.29 meter men det är tydligt att det finns mer i kroppen när hon fått bättre ordning på tekniken.

När samtalet kommer in på OS i Peking är det en ödmjuk världsstjärna som uttalar sig.
- Först och främst ska jag ta mig till Peking. Där vill jag vara i min absolut bästa form någonsin och jag hoppas att det går fantastiskt bra för hela svenska truppen.

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer! RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera