Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  PM  
  Startlista Män  
  Startlista Kvinnor  
  Media  
  Resultat  
  Biljetter  
  Liverapportering friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Starka formbesked av stavhopparna i TelenorGalan, Wissman nära svenska rekordet

080616 Telenor Galan


Foto: Hasse Sjögren

Det var framför allt stavhopparna som visade framfötterna under TelenorGalan. Tidigt i förtävlingarna var det Petra Olsen som förbättrade sitt eget svenska juniorrekord till 4.25 och slog därigenom rutinerade medtävlare som Hanna-Mia Persson. I manliga stavhoppet var det Alhaji Jeng som vann med finfina 5.72 och bra försök på 5.82, bakom honom imponerade också Jesper Fritz med fina försök på 5.72 men stannade till slut på 5.62.

Publikfavoriten Carolina Klüft fanns också på plats och segrade klart i längdhoppet med 6.61 29 centimeter bättre än ryskan Olga Balayeva. Seger blev det också för Johan Wissman som hade oturen att få ett av de få motvindsloppen under kvällen (-2.1) men ändå fina 20.77, med medvind var inte det svenska rekordet långt borta.

Som väntat var det Abubaker Kaki som segrade på 1500 meter, han utmanades i slutet av kurvan av Leandro Olivieira men på upploppet behövde han bara sträcka på stegen och vann klart på 3:40.24.

Hemmasonen Magnus Arvidsson fick inte riktigt till det i spjut och hade för en gångs skulle ett slutresultat under 80 meter, 79.02.

Sofia Öberg befäste sin plats som nummer ett på 800 meter just nu genom att vara klart starkast de sista 200 meterna. Bakom henne arbetade sig Kajsa Haglund fram till en andraplats, tiderna blev 2:07.30 resp 2:08.38.

KA2 IF bjöd upp till en trevlig gala i ett bra väder och vi ser nu fram emot Göteborg GP den 24/6 – hoppas att det blir en minst lika fin tävling!

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer! RSS 

Med vår RSS håller du dig uppdaterad om vad som händer på folksamgp.se.

Prenumerera