Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  PM  
  Startlista Män  
  Startlista Kvinnor  
  Media  
  Resultat  
  Biljetter  
  Liverapportering friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  
 Nyheter 

Nyheter

080616 Telenor Galan

Starka formbesked av stavhopparna i TelenorGalan, Wissman nära svenska rekordet


Foto: Hasse Sjögren

Det var framför allt stavhopparna som visade framfötterna under TelenorGalan. Tidigt i förtävlingarna var det Petra Olsen som förbättrade sitt eget svenska juniorrekord till 4.25 och slog därigenom rutinerade medtävlare som Hanna-Mia Persson. I manliga stavhoppet var det Alhaji Jeng som vann med finfina 5.72 och bra försök på 5.82, bakom honom imponerade också Jesper Fritz med fina försök på 5.72 men stannade till slut på 5.62.

Publikfavoriten Carolina Klüft fanns också på plats och segrade klart i längdhoppet med 6.61 29 centimeter bättre än ryskan Olga Balayeva. Seger blev det också för Johan Wissman som hade oturen att få ett av de få motvindsloppen under kvällen (-2.1) men ändå fina 20.77, med medvind var inte det svenska rekordet långt borta.

Som väntat var det Abubaker Kaki som segrade på 1500 meter, han utmanades i slutet av kurvan av Leandro Olivieira men på upploppet behövde han bara sträcka på stegen och vann klart på 3:40.24.

Hemmasonen Magnus Arvidsson fick inte riktigt till det i spjut och hade för en gångs skulle ett slutresultat under 80 meter, 79.02.

Sofia Öberg befäste sin plats som nummer ett på 800 meter just nu genom att vara klart starkast de sista 200 meterna. Bakom henne arbetade sig Kajsa Haglund fram till en andraplats, tiderna blev 2:07.30 resp 2:08.38.

KA2 IF bjöd upp till en trevlig gala i ett bra väder och vi ser nu fram emot Göteborg GP den 24/6 – hoppas att det blir en minst lika fin tävling!

080613 Telenor Galan

En förväntsfull hemmason ser fram emot TelenorGalan!

Arrangerande KA 2:s egen Magnus Arvidsson har startat säsongen bra med stabila insatser vid Golden League-tävlingarna i Berlin och Oslo. I den norska huvudstaden noterade han fina 83.28 och slutade femma.

Det är en förväntansfull hemmason som ser fram emot TelenorGalan på måndag.
- Jag har presterat bra där två år i rad. Om jag kan slipa det där banrekordet och kasta 85 meter vore det bra.

Stora målet för Magnus är som för så många andra OS i Peking.
- Mycket viktigt är att ha krafter kvar efter kvalet. Då måste man ha en hög nivå då Du kommer in till OS.

080612 Telenor Galan

En laddad “Carro” ser fram emot den fantastiska stämningen vid TelenorGalan!

Efter att fullständigt dominerat sjukampsscenen under flera år informerade Carolina Klüft för knappt tre månader sedan omvärlden om att hon den närmaste framtiden kommer att inrikta sig på längd och tresteg. Längd kommer vara hennes huvudgren och den som hon deltager i vid årets TelenorGala. Det är en förväntansfull “Carro” som ser fram emot friidrottsfesten på Västra Mark på måndag.
- Det ska bli kul, förra året var väldigt roligt och det är lite av hemmaplan för mig. Västra Mark är en härlig arena och det brukar på galan vara en fantastisk stämning. Jag ser fram emot en kanontävling.

Hennes första ”officiella” längdhoppstävling denna utomhussäsong var MAI-Galan i Malmö den 3 juni. Där presterade hon en stabli serie med 6.77 meter som främsta resultat. Det blåste för stark medvind i alla hopp på Malmö Stadion men det är ingen tvekan om att ”Carro” besitter en god kapacitet denna sommar. Efter framträdandet i den skånska residensstaden förbättrade hon det svenska rekordet i tresteg två gånger vid en minigala i samband med Smålandsspelen den gångna söndagen. Som längst nådde IFK Växjös världsstjärna 14.29 meter men det är tydligt att det finns mer i kroppen när hon fått bättre ordning på tekniken.

När samtalet kommer in på OS i Peking är det en ödmjuk världsstjärna som uttalar sig.
- Först och främst ska jag ta mig till Peking. Där vill jag vara i min absolut bästa form någonsin och jag hoppas att det går fantastiskt bra för hela svenska truppen.

080609 Telenor Galan

Mycket aktuella supertalangen Kaki kommer till Telenorgalan!

Ett namn som gör en mycket intressant start i Telenorgalan är Abubaker Kaki. Vid Golden League-tävlingarna i Oslo i fredags segrade han på 800 meter med tiden 1:42.69 efter en mäktig löpning. Denne supertalang från Sudan hotade världsrekordet på 1000 meter vid GE Galan i vintras och tog därefter hem guldet på 800 meter vid inomhus- VM i Valencia efter att lett finalen från start till mål. I Karlskrona startar Kaki på 1500 meter och det kan mycket väl bli hans främsta sträcka i framtiden.

Han liknar den forne superstjärnan Hicham El Guerrouj i löpstilen och här har vi en aktiv som säkert kommer vara en stark profil på världsscenen i flera år framöver. I ett blåsigt Malmö sprang han den 3 juni på 3:39.71 men räkna med en betydligt bättre tid i Blekinges residensstad.

Tävlingsdirektör Miro Zalar är mycket belåten med att knutit Kaki till tävlingarna kommande måndag och har förberett ett lopp med både bra harar och goda konkurrenter.
- Det är mycket kul att en medeldistanslöpare som framöver säkert kommer skriva idrottshistoria väljer att tävla i Telenorgalan.

080428 Telenor Galan

Telenorgalan samlar även i år heta startfält!


Magnus Arvidsson
Foto: Hans Sjögren

Den 16 juni genomförs årets Telenorgala som ingår i den svenska tävlingsserien Folksam Grand Prix. Även i år kommer det bli en stor friidrottsfest i Karlskrona.

Tävlingsdirektör Miro Zalar har sedan en tid arbetat med att knyta starka namn till tävlingen. Två av huvudartisterna kommer i år att vara världsstjärnorna Magnus Arvidsson och Carolina Klüft.

Hemmasonen Magnus Arvidsson noterade vid förra årets gala mycket fina 84.98. Enligt säkra källor har han precis bedrivit ett mycket bra träningsläger på Rhodos och ser starkt fram emot säsongen. Före sin hemmastart kommer han bl.a. att tävla i Golden League-galorna i Berlin och Oslo. Det var just på Golden League som han förra året visade framfötterna flera gånger och signalerade att han verkligen kan betecknas som en spjutkastare av yppersta världsklass.

Den omåttligt populära Carolina “Carro” Klüft kommer att hoppa längd på Telenorgalan. Vid förra årets show noterade hon starka 6.71. Det ska blir mycket intressant att följa vad hon kan nu när hon specialiserats sig på horisontella hopp.

Vi återkommer med flera nyheter närmare galan.


Johan Storåkers

080425 Telenor Galan

Välkommen till Folksam Grand Prix och TelenorGalan 2008

KA2 IF hälsar dig hjärtligt välkommen till Karlskrona IP (Västra Mark) och årets upplaga av TelenorGalan.

Som vanligt bjuder vi på en massa fin idrott av idrottare i yppersta världsklass. Så skriv in datumet 16:e juni kl 18:30 i din almanacka så syns vi på Karlskrona IP. Titta in här på folksamgp.se för mer nyheter om TelenorGalan och Folksam Grand Prix!

 
 Tack 

Folksam Grand Prix vill tacka alla inblandade i Folksam Grand Prix 2008, från ledare och aktiva till publik och arrangörer!