Folksam GP Startsida  
  Nyheter  
  Bilder  
  friidrott.se  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagens Karlstad GP gren - Män 1000 meter

090720 Karlstad GP

Klockan 20.25 går startskottet för den sista grenen vid 2009 års Karlstad Grand Prix! Världens bästa medeldistansare Abubaker Kaki springer mot världsrekordnoteringen 2.11.96 och den svenska stjärnan Mattias Claesson attackerar på allvar Dan Waerns 50 år gamla svenska rekord som är 2.17.8 (tidigare även världsrekord). Räkna med att detta blir en av galans höjdpunkter och definitiva crescendo!

Kaki är kanske den största talangen löparvärlden skådat - välkomna att se och njuta av hans löpsteg. Sudanesen slog igenom förra vintern med inomhusvärldsrekord på distansen och han innehar även juniorvärldsrekordet på 800 meter utomhus!

På plats på Tingvalla IP för att med spänning följa loppet finns den svenske löparlegenden Dan Waern. Han är som många andra nyfikna på hur 1000 meters-loppet kommer att sluta, välkommen du med!

Missa inte denna duell. Har ni ännu inte köpt biljetter till världsfriidrott på Tingvalla IP – Karlstad GP 23 juli så går det att göra det snabbt och enkelt via denna hemsida!

 
 Nästa tävling i Folksam GP