VM-medaljörer på plats

230125 Stockholm


VM-medaljörerna Protsenko och Daniel-Dodd lyfter nivån på höjd och kula på Folksam GP Stockholm Indoor på söndag när de möter Melwin Lycke Holm och Fanny Roos. Medan Thobias Montler utmanas av halvdussinet åttametershoppare till att bli den förste att landa över den gränsen i Sätra Friidrottshall

Fanny Roos stöter på Danniel Thomas-Dodd i kulringen på Folksam GP Stockholm Indoor. Jamaicanskan har två VM-silver och är även tvåa i världen denna späda säsong med 19.12 i sin debuttävling den gångna helgen.
Spanjoren Jaime Guerra blev den förste i år att hoppa över åtta meter. Jättelöftet Mattia Furlani gjorde det redan i somras, 17 år gammal, och vann sen både höjd och längd på de europeiska olympiska ungdomsspelen (EYOF). Med ytterligare åttametershoppare från Tjeckien, Serbien, Tyskland och Ghana får Thobias Montler stå i för att vinna i samma hall som där han tog hem Junior-SM för nio år sen.

Apropå unga talanger i längdhopp, så får vi se juniorvärldsmästaren Maja Åskag (som även vann tresteg på JVM) mot Tilde Johansson, som hoppade 6.73 redan som 18-åring. VM-finalisten Abigail Irozuru är den mest meriterade motståndaren.

Förra årets dubble bronsmedaljör Andrii Protsenko lyfter höjdhoppet i Sätra på söndag. Ukrainaren som slutade trea på både EM och VM i somras har hoppat 2.40 som högst och 2.33 i VM-finalen ifjol. Det senare motsvarar Fabian Delryds personliga rekord. Täbyhopparen vann årets första höjdtävling i Sätra före Melwin Lycke Holm, som annars inlett säsongen med sina…längsta hopp någonsin.

Nästa TV-sändning

Sollentuna
SVT2
11 juni
Info om GDPR och hantering av personuppgifter

Svenska Friidrottsförbundet 802001-0719, Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för Svenska Friidrottsförbundets verksamhet. Dina personuppgifter kommer inte att delas med varken Folksam, som är vår titelsponsor, eller någon annan extern part, vilket innebär att Folksam inte ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter