Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  Startlista  
  PM  
  Media  
  Resultat  
  Funktionärer  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Twitter  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Mustafa Mohamed på rekordjakt i Göteborg

090512 Göteborg GP

Anders Gärderuds 13.17,59 från 1976 är ett av de äldsta svenska friidrottsrekorden. Men nu är det i fara. Mustafa Mohamed gör ett allvarligt försök att slå det på Slottsskogsvallen 9 juni.
- Rekord är alltid svårt att lova men jag siktar på att slå ett ordentligt personbästa och göra en riktigt bra tid. Om formen är bra finns en möjlighet att komma ner mot rekordet, säger Mustafa.

Hans hittills bästa tid, 13.32,08, gjorde han 2007 och är bra bit från Gärderuds tid. Men så har han heller aldrig prioriterat just 5 000 meter när han varit i form. Och i form hoppas han vara 9 juni.
- Jag kommer att börja med tempoträning redan nu så det ska nog gå bra. Mustafa kommer att få hård konkurrens på Slottsskogsvallen. Bland annat kommer Collis Birmingham, Australien, som stått för årets hittills snabbaste lopp i världen, 13,16,26.

I loppet kommer också många andra i den svenska eliten att delta bland andra EMfinalisten Henrik Skoog samt Erik Sjöqvist, Johan Wallerstein och Oskar Käck.
– Vi vill se till att det verkligen blir rekordfart i loppet och därför har Europamästaren och världstrean på 3 000 meter inomhus, Mo Farah, lovat att ställa upp som hare, berättar Per Skoog, ansvarig för de aktiva vid tävlingen.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4