Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  Startlista  
  PM  
  Media  
  Resultat  
  Funktionärer  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Twitter  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Löpare i toppform till Göteborg

090602 Göteborg GP

Friidrottssäsongen drog igång på allvar förra helgen. Och de svenska löparna inledde starkt.
– Det har börjat väldigt bra. Eller rättare sagt lagom bra. För jag har höga förväntningar. Jag tror att det kommer att bli en mycket bra svensk friidrottssäsong och flera kommer att överraska, säger förbundskaptenen Stefan Olsson.


Folksam GP avgörs på Slottsskogsvallen 9 juni och detta år blir det en gala med löpningarna i centrum. Med tanke på de första tävlingarna verkar det vara en helt riktig satsning. Mustafa Mohamed inledde säsongen med att slå personligt rekord på 1 500 meter.
– Han är minst lika bra som 2007, hans hittills bästa säsong, och jag ser med stor spänning fram mot hans lopp på 5 000 meter på Slottsskogsvallen där han ska försöka radera ut ännu ett av Anders Gärderuds svenska rekord, kommenterar Stefan Olsson.

Johan Wissman har inlett säsongen med några lopp på 200 meter. Och redan presterat bättre tider än i fjol. 9 juni gör han säsongens första lopp på favoritdistansen 400 meter.
– Johan är faktiskt bara tiondelar från det 22 år gamla Europarekordet på 400 meter. Det är absolut realistiskt att han en gång kommer att slå det. Han fick dessutom en kick av guldet på inomhus-EM och kommer att göra en stark säsong, tror Stefan Olsson.

En annan medaljör från Turin-EM, Mattias Claesson, tangerade i sin säsongsdebut det personliga rekordet på 800 meter från Osaka-VM.
– Han har haft en ganska jämn utveckling men nu tror jag det är dags för nästa steg. Det kan bli en ketchupeffekt, inte bara en putsning av tiderna med någon enstaka tiondel utan ett rejält kliv framåt, hoppas Stefan Olsson som inte oroar sig för formen hos sina löpare:
– Alla är på väg mot en första formtopp inför lag-EM och blir det bara fint väder och en bra publik kan det bli riktigt bra resultat på Slottsskogsvallen.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4