Välkommen  
  Nyheter  
  Inbjudan  
  Tidsprogram  
  Startlista  
  PM  
  Media  
  Resultat  
  Funktionärer  
  Liverapportering - friidrott.se  
  Twitter  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Optimistiska tongångar på presskonferensen i Göteborg

090608 Göteborg GP
Friidrottssäsongen startar på allvar med Göteborgs GP. Och det var ett optimistiskt gäng svenska stjärnor som samlades i Friidrottens Hus på måndagen.

– Jag har inte haft ett enda avbrott i träningen under vintern. Just nu känns det som om jag har hittat mig själv och vet nivån på den förebyggande träningen för att jag inte ska skada mig, säger Johan Wissman som gör säsongens första start på favoritdistansen 400 meter.
– Det blir en lite lugnare start i år. I fjol gjorde jag debuten på 400 i Golden League. Nu är motståndet perfekt.

Lika optimistisk är Mattias Claesson som i vår redan hunnit tangera sitt personliga rekord, från VM 2007, på 800 meter.
– 2007 var jag vråltoppad. Nu var jag på min lägsta tävlingsnivå. Jag har kört mycket tuffare träning väldigt länge så det känns verkligen bra. Men jag springer för att vinna, jag funkar helt enkelt så och om jag kommer med i rätt lopp så kommer också tiderna.

Emma Green gör comeback efter vinterns operation.
– Kul att stå i rampljuset på hemmaplan. Det ska bli skönt att komma i gång med tävlandet igen. Och spännande, jag vet inte riktigt var jag står eftersom det var så länge sedan sist.

Mustafa Mohamed ska försöka slå Anders Gärderuds svenska rekord på 5000 meter.
– Det är ett bra rekord och det blir svårt att slå. Jag kommer att koncentrerar mig på tävlingen och det är då brukar tiderna komma. Och harar är beställda för att se till att det bli lagom fart i ett lopp där det finns en rad löpare som kan göra riktigt bra tider.

 
 Nästa Folksam Grand Prix på TV 

Karlstad GP 23 juli,
kl 21:00-22:00, TV4