Nyheter

190817 Göteborg GP

Tack Göteborg!

Det blev en fantastisk kväll på Slottsskogsvallen som på alla sätt uppfyllde de högt uppsatta förväntningarna. Publiken fick uppleva svenskt rekord på 1500 meter av Kalle Berglund, stavhoppning i absoluta världsklass av Armand Duplantis och en framgångsrik längdhoppcomeback av Thobias Montler.

Stort tack till alla som tog sig till Slottsskogsvallen under gårddagskvällen och möjliggjorde denna magiska afton!

Vi ses nästa år!

Läs om tävlingarna på Göteborg Friidrotts hemsida

Läs om tävlingarna på Europeiska friidrottsförbundets hemsida

190815 Göteborg GP

Följ presskonferensen på Friidrottskanalen

Sändningen från Friidrottens hus startar 15.00 idag torsdag. För att lyssna på Mondo Duplantis, Michel Tornéus och Andreas Kramer med flera inför tävlingarna tryck på länken nedan.

Se presskonferensen här

190815 Göteborg GP

Ståhl tvingas lämna återbud

Tyvärr blir det ingen tävling för Daniel Ståhl på Slottsskogsvallen under morgondagen. Han har fått en känning i ljumsken och vill inte riskera kommande tävlingar.
– Det känns jättetråkigt att inte kunna komma till Göteborg, men jag vill inte riskera Finnkampen, SM och VM, säger han till friidrott.se

190813 Göteborg GP

Göteborg Friidrott guidar dig genom fredagens friidrottsfest

Nu är det inte mer än tre dagar kvar till sommarens stora friidrottsfest i Göteborg. I går kom glädjebeskedet att Armand Duplantis kommer att hoppa på fredagskvällen under Göteborg Friidrott Grand Prix.

Daniel Ståhl, Andreas Kramer och Thobias Montler är sedan tidigare klara för tävlingarna. Dessutom gör Michel Tornéus sin sista säsong som längdhoppare och därmed sin sista tävling på Slottskogsvallen. Om detta och mycket mer kan du läsa om på Göteborg Friidrotts hemsida som guidar dig genom tävlingarna gren för gren. Du kommer direkt till artikeln genom att trycka

här>

190812 Göteborg GP

Mondo är KLAR!

Göteborg Friidrott Grand Prix 2019 kan med stolthet meddela att Armand ”Mondo” Duplantis är klar för årets upplaga!
– Jag ser fram emot min första tävling på Slottsskogsvallen. Jag var där i helgen för JSM och det är en riktigt mysig och historisk arena. Jag hoppas på mycket publik och med stavhoppet så nära läktaren kan det bli riktigt kul, säger Duplantis.


Han är en av världens genom tiderna största friidrottstalanger och här passar det amerikanska ordspråket ”the sky is the limit” bättre in än på något annat. När han under fjolåret vann den nästan overkligt dramatiska och högklassiga EM-finalen skrev han in sig i svensk idrottshistoria för alltid. Segerhoppet på 6,05 innebar då att bara Sergej Bubka hade hoppat högre utomhus genom historien (Sam Kendricks, USA, har hoppat 6,06 i år) och det gjorde han alltså 19 år gammal. Stavhoppet kommer precis som tidigare år att hoppas precis intill huvudläktaren, och närmare än vad publiken kommer stavhopparna på Slottskogsvallen är svårt att komma! Med publikens hjälp kan stavhoppskvällen på fredag bli något alldeles extra, precis som EM-finalen i fjol.

Säkra din biljett NU i menyfältet till vänster!

190809 Göteborg GP

Kramer och Bengtström kommer till Slottskogsvallen!

Nu är det klart att den svenske rekordhållaren på 800 meter Andreas Kramer och den svenske juniorrekordhållaren på 400 meter häck Carl Bengtström tävlar på hemmaplan under Göteborg Friidrott Grand Prix den 16 augusti.


Andreas kommer att ställas mot ett starkt startfält på herrarnas 800 meter. Bland annat kommer U23 EM-guldmedaljören från Gävle, Mateusz Borkowski, att springa och utöver det en rad andra löpare med personligt rekord runt 1:45-1:46. Blir Göteborg GP tävlingen där Kramer knäcker drömgränsen 1:45 för första gången?

Carl har en fin säsong i ryggen där U20 EM-guldet i Borås naturligtvis är höjdpunkten så här långt. Guldet var det första på 400 meter häck under ett U20 EM sedan Niklas Wallenlind knep guldet i Birmingham 1987! Hotar Carl sitt egna svenska juniorrekord på 50,20 eller tar han sig rent av under 50 sekunder på Slottskogsvallen?

Missa inte detta! Säkra din biljett i menyn till vänster.

190805 Göteborg GP

Tilde till Göteborg!

Europeiska juniormästarinnan och silvermedaljörskan Tilde Johansson ska hoppa längd på Göteborg Friidrott Grand Prix. Tilde som redan kvalat till VM i Qatar ställs nu mot internationellt världsklassigt motstånd på Slottsskogsvallen.

Tilde Johansson är både en duktig häcklöperska och längdhopperska. I vintras förbättrade hon sitt personliga rekord på 60m häck och kvalade hon till inomhus VM i Birmingham. Under Världsungdomsspelen i Göteborg 2016 slog Tilde personligt rekord med 45cm när hon hoppade fantastiska 6,50 som 15-åring. Bevisligen gillar Tilde att hoppa inne på Ullevi och i år, 2019, hände det igen. Tilde hoppar 6,72 och tangerar Erica Johanssons juniorrekord! Under Folksam Grand Prix i Varberg förbättrar Tilde sitt färska rekord till 6,73 och står nu som ensam juniorrekordhållerska.

Senare samma vecka blir Tilde europeisk juniormästarinna på 100m häck under junior-EM i Borås, och dagen efter blir hon europeisk silvermedaljör i längdhopp.
Den 16 augusti kommer hon till Slottsskogsvallen och vi välkomnar Tilde med öppna armar!

Kom och hjälp oss heja fram Tilde och de andra längdhopperskorna till nya längder!

190718 Göteborg GP

Michel Tornéus rundar av karriären i Göteborg

Sveriges stora längdhoppsstjärna Michel Tornéus meddelar att han kommer avsluta sin fina karriär efter säsongen 2019. Men innan dess ska han göra tre tävlingar till varav en är Göteborg Friidrott Grand Prix den 16 augusti. Så kom till Slottsskogsvallen och hjälp Michel runda av på bästa sätt!

Michel Tornéus har vunnit guld på inomhus-EM, tagit tre EM-silver, ett VM-brons och det personliga rekordet lyder 8.44. Det råder inga tvivel om att Michel är en av Sveriges stora friidrottsstjärnor och nu meddelar han att han avslutar karriären efter säsongen 2019.

Men innan dess ska han genomföra tre tävlingar till, och vi kan nu med glädje meddela att en av dem är Göteborg Friidrott Grand Prix den 16 augusti! Väl där ställs han mot göteborgsboende Thobias Nilsson Montler som under inomhus-EM 2019 tog silver. Det blir en spännande kamp och högklassig längdhoppning.

Kom och heja fram killarna till nya längder och ge låt Michel runda av säsongen på absolut bästa sätt!

190716 Göteborg GP

Tack Varberg! Näst på tur: Göteborg!

Det var en fin friidrottskväll igår när Folksam Grand Prix debuterade i Varberg. Daniel Ståhl blev historisk när han kastade fyra gånger över 70m i diskus och Lovisa Lindh gjorde sitt bästa lopp på två år och närmar sig toppformen. Den 16 augusti får vi se dem Slottsskogsvallen!

Det var en härlig sommarkväll på Påskbergsvallen när nya arrangören för Folksam Grand Prix debuterade. Det var en fullsatt huvudläktare och publiken fick sannerligen valuta för sina biljetter när de bjöds på en historisk friidrottsafton.

Daniel Ståhls fantastiska form fortsätter och man kan nästintill fråga sig, finns det några gränser för hans kastning? Förmodligen inte. Efter en helt otroligt stabil säsong där Daniel radat upp kast över 68m kom nu hela fyra kast över 70m - i rad! Publiken slutade aldrig jubla och Daniel blev tredje kastaren någonsin som haft fyra kast över 70m i en och samma tävling. Detta bådar onekligen gott inför VM i Doha men också för Göteborg Friidrott Grand Prix på Slottsskogsvallen! Kan Daniel knycka det 41 år gamla banrekordet på Slottsskogsvallen som lyder 67.94 och sattes av Östtysken Wolfgang Schmidt? Det återstår att se!

Även göteborgstjejen Lovisa Lindh visade att hennes formkurva går uppåt när hon sprang på det nya årsbästat 2:00.72 - endast tolv hundradelar från VM-kvalgränsen! Nu är det en liten träningsperiod för Lovisa som sedan tävlar på Lag-EM och därefter, Göteborg Friidrott Grand Prix på hemmaplan! Vi vet att Lovisa gillar att springa på Slottsskogsvallen och kan hon kanske knäppa VM-kvalgränsen med stöd från hemmapubliken? Det återstår att se!

Med facit från säsongens tävlingar ser det ut att bli otroligt hög standard på Göteborg Friidrott Grand Prix, vilken blir ett slags genrep inför VM i Doha som går av stapeln i början av oktober. Så missa inte när världsstjärnorna kommer till Slottsskogsvallen och var med och lyft dem till nya framgångar!

Köp biljetter här

190605 Göteborg GP

Se världseliten i friidrott på hemmaplan den 16 augusti!

Vi kommer ihåg förra årets upplaga av Göteborg Friidrott Grand Prix där publiken bjöds på en regnig men historisk friidrottsafton! Två världsettor och hela 8 stycken EM-medaljörer tävlade samtidigt på Slottsskogsvallen och det blev tillslut ett världsårsbästa och fyra nya banrekord.

I år genomförs även VM i Qatar i september, vilket innebär att Göteborg Friidrott Grand Prix kommer vara ett optimalt tävlingstillfälle för våra friidrottsstjärnor att vässa formen rejält. Därmed kommer det bli otroligt hög nivå och spännande dueller både i löpning, kast och hopp.

Se till att säkra din biljett och se friidrottseliten göra upp live!

Grenar:
Herrar: 100m, 800m, 1500m, 400mh, Stavhopp, Längdhopp, Diskus
Damer: 400m, 800m, 3000m, 400mh, Längdhopp, Kula, Slägga

190410 Göteborg GP

Göteborg Friidrott Grand Prix 2018 blev en succé, den 16 augusti 2019 kör vi igen!

Klicka in på nyheten för att se filmen från 2018

Nästa TV-sändning

Göteborg
SVT Play
16 augusti
TITELSPONSOR

SPONSORER