Nyheter

220728 Göteborg GP

Hemmalöparen jagar nytt snabbt lopp på lördag

Carl Bengtström har gått från klarhet till klarhet i flera år. Senast kommer han från ett strålande världsmästerskap där han bara var ett par tiondelar från final.

På lördag står han redo på Slottsskogsvallen för att bjuda hemmapubliken på ännu ett snabbt lopp.Bara Sven Nylander och Niklas Wallenlind har sprungit snabbare. Och upp till det svenska rekordet fattas inte mer än en halvsekund.

Med de förutsättningarna kommer Carl Bengtström till start under Göteborg Friidrott Grand Prix på lördag. Och med bara två dagar kvar kan vi konstatera att vädret ser ut att bli så gott som perfekt för att springa 400 meter häck. 20 grader, strålande sol och lätt vind, säger prognosen.


– Det ska blir oerhört kul att tävla på hemmaplan. Jag ser fram emot att få visa vad jag gör för på min hemmabana framför en fantastisk publik, säger han.

Han får bland annat motstånd av amerikanen Amere Lattin som sprungit nästan på hundradelen lika fort som hemmalöparen i år – 48,53 mot Bengtströms 48,52.

Fortfarande finns möjlighet att köpa din biljett. Vi lovar dig – det här är inget du vill missa!

220726 Göteborg GP

Khaddi inför supermötet: "Ska göra allt i min makt för att bjuda publiken på en härlig show"

Bara några dagar efter det att Khaddi Sagnia snuddade vid en VM-medalj står hon på Slottsskogsvallens ansatsbana redo att bjuda hemmapubliken på show.


Två ynka centimeter. Det var vad som fattades för Khaddi Sagnia upp till bronsplats under VM-finalen i Eugene.

Men med en sjätteplats och en av karriärens bästa längdhoppstävlingar visar hon att hon presterar som bäst när det gäller.

Och även om hon kanske inte fullt likställer Göteborg Friidrott Grand Prix med en VM-final, är det utan tvivel en tävling som ger henne en extra kick. Kanske kan hemmapubliken till och med lyfta henne till att bli första svenska kvinna att hoppa över sju meter?

– Jag älskar verkligen att tävla på hemmaplan, speciellt på samma arena som jag tränar på. Det kommer att bli väldigt speciellt att få hoppa framför all publik, speciellt framför min familj och vänner som tyvärr inte kunnat se mig hoppa live på länge. I och med det ska jag göra allt i min makt för att bjuda publiken på en härlig show, säger hon.

Längdhoppstävlingarna kan också komma att bjuda en av galans häftigaste dueller. Khaddi får nämligen motstånd av Amerikanskan Tara Davis som i lite för stark medvind (+2,8) hoppat så långt som 7,28 i år.

Världsklass var ordet – vi ses på lördag!

Du säkrar din biljett i menyn till vänster.

220720 Göteborg GP

Montler jagar arenarekord på Slottsskogsvallen: "Laddad"

Thobias Montlers VM i Eugene blev inte riktigt som han hade hoppats. Finalen tog slut redan efter tre hopp och en elfteplats. Men den 30 juli är han tillbaka på tävlar på hemmaplan – och räkna med att han är sugen på revansch!

Målet under Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen är givet. Ett 35 år gammalt banrekord av Rolf Bernhards finns nämligen inom räckhåll.

– Nu efter VM är det fullt fokus på Folksam Grand Prix. Jag är laddad inför att hoppa på hemmaplan och inför hemmapublik. Målet är såklart att ta arenarekordet på 8,18, säger han.

Det lär också krävas långa längder för att vinna tävlingen. Bland annat får han motstånd av amerikanen William Williams som hoppat 8,12 i år. Thobias Montlers säsongsbästa ligger på 8,27.

Säkra din biljett redan nu och lyft Thobias Montler till långa längder!

220707 Göteborg GP

Khaddi utmanas av 7.14-hoppare – ytterligare svenska stjärnor klara för tävlingarna

Flera nya namn är klara för Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen den 30 juli, däribland 23-årige längdhopparen Tara Davis som hoppade 7,14 så sent som i fjol, och lär bidra till en högintressant duell med hemmahoppet Khaddi Sagnia.

Amerikanen Tara Davis och Khaddi Sagnia tävlade mot varandra på Diamond League i Eugene, där Khaddi vann på sitt nya personliga rekord 6.95. Tara Davis slutade då trea på 6.73.


Också Taras pojkvän Hunter Woodhall (bilden, tillsammans med Tara Davis) som tog brons på Paralympics i somras är klar för tävlingarna, där han springer 200 meter.


Övriga klara namn:
Felix Svensson 200m (PB 20.43, banrekordet är 20.28)
Thobias Montler, längdhopp (PB 8.27, banrekordet är 8.18)
Carl Bengtström, 400m häck (PB 48.53, banrekordet är 49.02)

220621 Göteborg GP

Khaddi Sagnia hoppar på Folksam Grand Prix Göteborg

Khaddi Sagnia har bekräftat att hon kommer delta i längdhoppet på Folksam Grand Prix Göteborg.

Säsongen inleddes starkt och redan i hennes andra tävling hoppade Khaddi 6.95 meter. Nytt personligt rekord och endast några få centimeter från Erica Johanssons svenska rekord på 6.99 meter.

Förhoppningsivs kommer vi att få se Khaddi Sagnia i toppform på Slottsskogsvallen den 30 juli, precis efter världsmästerskapen i Oregon, USA.Köp din biljett via Tickster

220602 Göteborg GP

Spring Ärevarvet på Slottsskogsvallen

Samma dag och på samma banor som friidrottseliten tävlar i Folksam Grand Prix går Ärevarvet, för barn mellan sex och tolv år. Ärevarvet är starten på friidrottsgalan och blir en lysande start på tävlingen. Nu kan du anmäla ditt barn, som får en speciell Ärevarvs-T-shirt och går in gratis!

Ärevarvet är ett varv på Slottsskogsvallen (400m) och det viktigaste är inte att komma först – det viktigaste är att få springa framför storpublik, delta och ha roligt! Anmäl ditt barn till Ärevarvet nu – först till kvarn gäller. Självklart får ni stanna kvar och heja på friidrottsstjärnorna.

Vi hoppas att många tar chansen att få springa ett ärevarv på Slottsskogsvallen!

För anmälan: se Ärevarvet i menyn till vänster.


Köp din biljett här!
TITELSPONSOR

HUVUDSPONSORER