Välkommen  
  Nyhetsarkiv  
  Inbjudan  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Resultat  
  Höjdpunkter gren-för-gren  
  Liverapportering friidrott.se  
  Banrekord Tingvalla IP  
  Organisation  
  Om galan  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagens Karlstad GP gren – Män 200 meter

090718 Karlstad GP

Gårdagens formbesked av Johan Wissman lovar gott inför Karlstad Grand Prix! Helsingborgssonen sprang igår 400 meter på den svåra innerbanan vid Golden League- tävlingen i Paris.

Trots innerbanan visade Johan att han kan fajtas med de riktigt stora stjärnorna! I Karlstad väljer Wissman den kortare distansen 200 meter och tränaren Kent Olsson förklarar varför:

- Det är viktigt att få upp speeden ordentligt inför VM. Därför passar det bra att springa en kortare och snabbare distans i Karlstad.

Wissmans svenska rekord på distansen noterades i Stuttgart 2007 och lyder 20.30. Tingvallas banrekord är bara dryga tiondelen sämre och innehas av samma man. 2007 sprang Johan 200 meter vid Götagalan (numera Karlstad GP) och klockan stannade på 20.43. Vi kan alltså vara säkra på att Johan trivs på Tingvalla IP! Med svenskens goda form och ett välmeriterat startfält finns det alla möjligheter för kanontider!

Den svenske europamästaren utmanas bland annat av Chris Lawson,USA. Lawson dubblerar 100 och 200 meter i Karlstad och personrekordet, tillika årsbästat, på den längre distansen är 20.68!IF Göta Karlstads Fredrik Johansson finns med i loppet. Fredrik har ett imponerande personrekord med 20.97 och kan han dra nytta av farten i loppet kan han säkert dras med mot en snabb tid!Tingvallas banrekord lever alltså farligt och får vi en svensk seger i grenen?!

Missa inte denna duell. Har ni ännu inte köpt biljetter till världsfriidrott på Tingvalla IP – Karlstad GP 23 juli så går det att göra det snabbt och enkelt via denna hemsida!