Välkommen  
  Nyhetsarkiv  
  Inbjudan  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Resultat  
  Höjdpunkter gren-för-gren  
  Liverapportering friidrott.se  
  Banrekord Tingvalla IP  
  Organisation  
  Om galan  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

En av världens absolut främsta friidrottare springer 1000 meter vid Karlstad GP!

090720 Karlstad GP

Vi arrangörer är i positivt chocktillstånd: Årets världsetta på 800 meter Abubaker Kaki är klar för Karlstad Grand Prix!!! Han springer 1000 meter och det är möjligt att han kan närma sig kenyanska Noah Ngenys världsrekord på 2:11.96. I samma lopp gör Mattias Claesson en attack mot det 50-år gamla svenska rekordet, och dåvarande världsrekordet, 2:17.8 vilket noterades av Dan Waern på Tingvalla IP.

Kaki är från Sudan och vann både inomhus-VM och junior-VM förra året. Vidare innehar han världsrekorden för juniorer på 800 meter utomhus och 1000 meter inomhus. Det blir extra intressant att följa honom på 1000 meter då många experter tror att han under karriären kommer bli som allra bäst på 1500.

Under sommarhalvåret har han Sollentuna, norr om Stockholm, som bas och har hjälp av den svenska agenten och friidrottsarrangören Ulf Saletti.

Missa inte denna duell. Har ni ännu inte köpt biljetter till världsfriidrott på Tingvalla IP – Karlstad GP 23 juli så går det att göra det snabbt och enkelt via denna hemsida!