Välkommen  
  Nyhetsarkiv  
  Inbjudan  
  Startlista  
  Tidsprogram  
  PM  
  Media  
  Biljetter  
  Resultat  
  Höjdpunkter gren-för-gren  
  Liverapportering friidrott.se  
  Banrekord Tingvalla IP  
  Organisation  
  Om galan  
  In English  
 
  Sponsorer Folksam Grand Prix  

Dagens Karlstad GP gren - Män 100 meter

090719 Karlstad GP

Det råder ingen tvekan om att det kommer att gå undan vid årets Karlstad Grand Prix! Vi har i tidigare grenar berättat om världsnamn på startlinjen och herrarnas 100 meter är verkligen inget undantag!

Matforssonen Stefan Tärnhuvud är Sverigesnabbast i år på distansen med 10.40. Med det har Stefan slagit sig in i europaeliten och nu inför Karlstad GP rapporterar han god form!

Sundsvallsexpressen får celebert sällskap på startlinjen och snabbast av de internationella gästerna är Darrel Brown från Trinidad och Tobago. Browns aktningsvärda personliga rekord är 9.99 och i år har han noterat 10.05! Silvermedaljören från VM 2003 utmanas främst av två jamaicaner Winston Barnes, 10.16 i år och Xavier Brown, 10.35 i år samt amerikanen Chris Lawson, 10.21 i år!

Loppet ser ut att bli en internationell höjdare med sex olika nationaliteter representerade på sju banor! Tingvallas banrekord har två innehavare, Salem Al Yami (2003) och Peter Emelieze (2008) , och lyder 10.26. Vad är banrekordet och vad är det svenska årsbästat efter Karlstad Grand Prix?!

Missa inte denna duell. Har ni ännu inte köpt biljetter till världsfriidrott på Tingvalla IP – Karlstad GP 23 juli så går det att göra det snabbt och enkelt via denna hemsida!